Ingrediente pentru ciocolata de casă

  • 270g lapte praf
  • 180g zahăr
  • 120g unt
  • 100 ml apă
  • 50g de cacao
  • alune, nuci sau stafide – opţional – după gust

Mod de preparare

Amestecaţi laptele praf cu cantitatea de cacao din reţetă, până când se omogenizează.

Puneţi la fiert apa, în care adăugaţi zahărul, pentru a obţine un sirop; compoziţia rezultată trebuie ţinută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă; vă veţi da seama că a ajuns la consistenţa potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros; acum este momentul potrivit să adăugaţi untul şi să amestecaţi bine până când untul se va topi.
Turnaţi siropul cu unt peste amestecul de lapte praf şi cacao.

Citeşte şi: Diferenţele dintre ciocolata sănătoasă şi cea nesănătoasă. Tu le ştii?

Tot acum puteţi adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveţi grijă însă ca alunele şi nucile să fie suficient de bine mărunţite. Mixaţi bine compoziţia până când se omogenizează. Puneţi compoziţia într-o tavă. Nivelaţi frumos deasupra. Pentru a se întări, puneţi ciocolata de casa la rece pentru câteva ore.

Poftă bună!

Sursa: landia.ro / Foto: dulciuri fel de fel