Ciocolata de casă. Batonul copilăriei se prepară în 10 minute

Ciocolata de casă  Batonul copilăriei se prepară în 10 minute jpeg

Ciocolata de acasă, un desert ce ne aduce aminte de copilărie. La prima vedere, “batonul copilăriei”, aşa cum l-am putea numi pare un preparat greu de făcut, dar nu este deloc aşa! Ai nevoie doar de şase ingrediente şi se face în aproximativ zece minute. Încearcă şi tu această reţetă de ciocolată de casă şi nu vei regreta. Te lingi pe degete.

Ingrediente pentru ciocolata de casă

  • 270g lapte praf
  • 180g zahăr
  • 120g unt
  • 100 ml apă
  • 50g de cacao
  • alune, nuci sau stafide – opţional – după gust

Mod de preparare

Amestecaţi laptele praf cu cantitatea de cacao din reţetă, până când se omogenizează.

Puneţi la fiert apa, în care adăugaţi zahărul, pentru a obţine un sirop; compoziţia rezultată trebuie ţinută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă; vă veţi da seama că a ajuns la consistenţa potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros; acum este momentul potrivit să adăugaţi untul şi să amestecaţi bine până când untul se va topi. Turnaţi siropul cu unt peste amestecul de lapte praf şi cacao.

Citeşte şi: Diferenţele dintre ciocolata sănătoasă şi cea nesănătoasă. Tu le ştii?

Tot acum puteţi adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveţi grijă însă ca alunele şi nucile să fie suficient de bine mărunţite. Mixaţi bine compoziţia până când se omogenizează. Puneţi compoziţia într-o tavă. Nivelaţi frumos deasupra. Pentru a se întări, puneţi ciocolata de casa la rece pentru câteva ore.

Poftă bună!

Sursa: landia.ro / Foto: dulciuri fel de fel