În plus, nu este deloc complicată şi nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Reţeta a fost realizată de un concurent pentru emisiunea Chefi la cuţite, de la Antena 1.

Ingrediente Cuşma lui Goguţă

  • 400 g făină
  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 50 g unt
  • 2 batoane de vanilie
  • 1 vârf linguriţă de sare
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 700 g vişine fără sâmburi, din compot
  • 200 g ciocolată neagră
  • alune
  • Frunze de mentă

Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă


Mod de preparare pentru reţeta Cuşma lui Goguţă

Mai întâi se prepară un aluat clasic de clătite.

Se mixează ouăle cu un praf de sare şi 50 g zahăr, apoi se adaugă laptele şi, treptat, făina.

Se omogenizează şi se adaugă seminţele de la un baton de vanilie.

Compoziţia de clătite se lasă la odihnit 10 minute, apoi, se coc clătitele în tigaia încinsă, unsă cu puţin ulei sau unt.

Când se răcesc clătitele se umplu cu vişinele scurse din compot.

Apoi se pregăteşte crema.

Se mixează bine smântâna pentru frişcă cu zahărul pudră şi se adaugă seminţele de la un baton de vanilie.

Se asamblează Cuşma lui Goguţă pornind de la trei clătite la bază, apoi două şi una, iar între ele şi deasupra se va pune frişca.

Se rade ciocolată neagră deasupra şi se decorează cu frunze de mentă.

Sursa foto: a1.ro