Conform experţilor, răspândirea coronavirusului poate fi prevenită aplicând măsuri de igienă.  De asemenea, dacă situaţia o cere, autoizolarea la domiciliu este o altă măsură pentru care ar fi bine să fim pregătiţi. Tocmai de aceea, este bine să ai pregătite câteva produse de bază.

Astfel, în cazul în care ai intra în carantină, ai putea să-ţi faci provizii şi să incluzi câteva alimente precum paste, cereale, mălai, făină, conserve, fructe uscate, alimente congelate.

Cum îţi prepari acasă dezinfectat pentru mâini. Reţeta recomandată de specialişti

Ar fi nevoie şi de câteva produse de uz casnic şi personal, fiind necesare mai ales pentru respectarea regulilor de igienă. Este vorba despre produse de curăţenie, categorie în care s-ar încadra şi şerveţelele dezinfectante, săpun cu efect antibacterian, dezinfectant pentru mâini. De asemenea, ar mai fi de adăugat pe listă hârtie igienică şi produse de igienă personală, precum gel de duş sau şampon, potrivit viva.ro.

În perioada de carantină, ar fi ideal să se regăsească în casă şi niste analgezice, antifebrile, medicamente pentru tuse şi pentru stomac, precum şi vitamine.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Încă 10 cazuri de Covid-19 au fost confirmate pe teritoriul României, ceea ce ridică la 168 totalul românilor depistaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anunţat, luni după-amiază, Grupul pentru Comunicare Strategică.

De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează:

  • 4 în Bucureşti
  • 2 în Ilfov
  • câte unul în Constanţa, Teleorman, Neamţ şi Mureş.

Dorian Popa nu crede în coronavirus: "E o campanie de manipulare a Omenirii. Să nu cădem în plasă!"

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani şi 63 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.078 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.