Cotlet de miel cu ierburi aromatice

Cotlet de miel cu ierburi aromatice jpeg

Cotletele de miel sunt ideale pentru masa de Paşte, dar dacă le pregătiţi în crustă de ierburi aromatice vor satisface cele mai pretenţioase gusturi. Arată incredibil şi sunt delicioase. Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

 Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

Ingrediente

Lista este mai lungă decât la alte preparate, însă asta nu trebuie să vă sperie. Multe dintre produse le aveţi deja în casă: 

- 5 bucăţi cotlet de miel - 1 legătură de tarhon proaspăt - o legătură de pătrunjel proaspăt - o caciulie de usturoi - muştar  - 200 g unt - 500 ml ulei de măsline extravirgin - 600 g pesmet  - 200 g sare de mare - 50 g piper - 600 g spanac - 600 g sparanghel verde - 1kg cartofi noi - 3 crenguţe de rozmarin proaspăt - 2 cubuleţe knorr de vită - 400 ml vin roşu, sec - 100 ml oţet balsamic - gheaţă - 300 g parmezan ras - 8 buc. baby morcov - 100 g zahăr - 30 g pepperoncino - 200 g  unt - 1 l lapte 

Citeşte şi: Cum vopseşti ouă de Paşte cu orez. O tehnică ce garantează ouă cu model, direct

Mod de preparare

Cotletele de miel se trag la tigaie până se rumenesc, apoi se ung din belşug cu muştar.

Verdeaţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi pesmet, iar cu această crustă se presară cotletele şi se dau la cuptor până sunt pătrunse suficient la interior, încât să rămână roze.

În grăsimea rămasă de la cotlete se adaugă vinul roşu şi cubuleţele de knorr şi se lasă să se reducă, până la consistenţa unui sos.

Spanacul se opăreşte, se scurge şi se trage la tigaie în ulei aromaizat cu doi căţei de usturoi striviţi, adăugând şi pepperoncino.

Sparanghelul se blanşează, apoi se scoate în apă rece cu gheaţă, după care se trage în unt.

Citeşte şi: Decoraţiuni de Paşte. 10 idei din care să te inspiri

Baby morcovii se caramelizează în 100 g zahăr.

Cartofii se curăţă, se toacă în cuburi, se fierb în apă cu sare, apoi se dau la cuptor cu rozmarin şi unt.

Când toate preparatele sunt gata se aşază pe farfurii şi se decorează cu sosul.

Sursă: a1.ro / Foto: Mesagerul Culinar



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg