Cotlet de miel cu ierburi aromatice

Cotlet de miel cu ierburi aromatice jpeg

Cotletele de miel sunt ideale pentru masa de Paşte, dar dacă le pregătiţi în crustă de ierburi aromatice vor satisface cele mai pretenţioase gusturi. Arată incredibil şi sunt delicioase. Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

 Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

Ingrediente

Lista este mai lungă decât la alte preparate, însă asta nu trebuie să vă sperie. Multe dintre produse le aveţi deja în casă: 

- 5 bucăţi cotlet de miel - 1 legătură de tarhon proaspăt - o legătură de pătrunjel proaspăt - o caciulie de usturoi - muştar  - 200 g unt - 500 ml ulei de măsline extravirgin - 600 g pesmet  - 200 g sare de mare - 50 g piper - 600 g spanac - 600 g sparanghel verde - 1kg cartofi noi - 3 crenguţe de rozmarin proaspăt - 2 cubuleţe knorr de vită - 400 ml vin roşu, sec - 100 ml oţet balsamic - gheaţă - 300 g parmezan ras - 8 buc. baby morcov - 100 g zahăr - 30 g pepperoncino - 200 g  unt - 1 l lapte 

Citeşte şi: Cum vopseşti ouă de Paşte cu orez. O tehnică ce garantează ouă cu model, direct

Mod de preparare

Cotletele de miel se trag la tigaie până se rumenesc, apoi se ung din belşug cu muştar.

Verdeaţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi pesmet, iar cu această crustă se presară cotletele şi se dau la cuptor până sunt pătrunse suficient la interior, încât să rămână roze.

În grăsimea rămasă de la cotlete se adaugă vinul roşu şi cubuleţele de knorr şi se lasă să se reducă, până la consistenţa unui sos.

Spanacul se opăreşte, se scurge şi se trage la tigaie în ulei aromaizat cu doi căţei de usturoi striviţi, adăugând şi pepperoncino.

Sparanghelul se blanşează, apoi se scoate în apă rece cu gheaţă, după care se trage în unt.

Citeşte şi: Decoraţiuni de Paşte. 10 idei din care să te inspiri

Baby morcovii se caramelizează în 100 g zahăr.

Cartofii se curăţă, se toacă în cuburi, se fierb în apă cu sare, apoi se dau la cuptor cu rozmarin şi unt.

Când toate preparatele sunt gata se aşază pe farfurii şi se decorează cu sosul.

Sursă: a1.ro / Foto: Mesagerul Culinar



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg