Cremă de conopidă à la Adrian Hădean
Clujeanul Adrian Hădean este cel mai cunoscut blogger culinar din România şi unul dintre juraţii emisiunii “MasterChef”. L-am rugat să ne recomande o reţetă potrivită pentru aceste zile călduroase de vară,iar alegerea a fost o supă-cremă de conopidă,prezentată şi pe celebrul – de acum – blog www.adihadean.ro.În copilărie detestam conopida. Părinţii mei o preparau în trei feluri,mie-mi venea cumva mai uşor să mă împac doar cu unul dintre ele,respectiv cu conopida murată. Conopida pane şi supa de conopidă nu mă încântau defel. Am început să mă împrietenesc cu conopida abia după ce am crescut,la fel cum am început să mă împrietenesc şi cu spanacul,dovlecelul,sarmalele,fasolea verde. Am descoperit că e bună conopida crudă dacă e asezonată fain,am descoperit că-i bună şi supa de conopidă,mai ales dacă are în ea şi puţină carne (chiar şi afumată). Felul meu preferat de a consuma conopida e crema,nu foarte dulce,ajutată cu arome complementare,fină,mătăsoasă.