Dacă nu ai încercat niciodată să prepari cremă de zahăr ars la tine acasă, atunci această reţetă simplă, propusă pe bucataras.ro, te va convinge să o faci. Şase ingrediente, o oală, un castron şi un mixer.

 

INGREDIENTE CREMĂ DE ZAHĂR ARS

  • 1 litru lapte
  • 8 ouĂ
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri zahăr pentru ars

Citeşte şi: Dulceaţa de căpşuni, cea mai simplă reţetă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

MOD DE PREPARARE CREMĂ DE ZAHĂR ARS

Ai nevoie doar de o oală, un castron şi un mixer.

Mai întâi topeşte zahărul în cratiţă în care faci crema de zahăr ars, la foc mic, cu atenţie să nu se ardă, altfel va deveni amar. Când zahărul a căpătat culoarea chihlimbarului, opreşte focul şi îmbracă cu grijă pereţii oalei. Las-o deoparte şi pregăteşte crema.

Mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi adaugă vanilia şi coajă de lămâie pentru un plus de aromă.

Adaugă laptele şi smântână pentru frişcă. Astfel, crema de zahăr ars va devi mai cremoasa. Dacă nu ai smântână, poţi adaugă doar 800 ml lapte.

Citeşte şi: Ciocolata de casă. Batonul copilăriei se prepară în 10 minute

Toarnă compoziţia în oală cu caramel şi pune crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute, până este închegată bine.

Lasă crema de zahăr ars să se rarceasca de tot, apoi pune-o în frigider 1-2 ore. Scoate-o apoi pe un platou şi serveşte-o felii sau în cupe, după plac.