A durat numai cinci zile pentru a fi create diamantele purtate atunci de soţia Prinţului Harry, conform celor spuse de Sidney Neuhaus, co-fondatorul Kimaï, compania care le-a făcut. Locuind în Antwerp, capitala diamantelor, atât ea, cât şi co-fondatoarea Jessica Warch au crescut în familii care se ocupă cu diamantele. Tatăl lui Nauhaus deţine un magazin de bijuterii cu diamante, iar bunicul ei a lucrat în De Beers, după cel de-al Doilea Război Mondial. Însă, în ciuda istoriei familiei lor, amândouă au ales să nu lucreze cu diamantele tradiţionale, din cauza motivelor evidente – extragerea lor cauzează dezastre ecologice şi chiar umanitare.

Şi nu numai ele înlocuiesc mult îndrăgitele diamante. Se pare că tot mai mulţi tineri oferă acum, ca inel de logodnă, unul ce conţine un diamant realizat în laborator. Dar ce este un diamant sintetic, creat de om?

În primul rând este un diamant. Din punct de vedere chimic, fizic şi estetic, este aproape identic cu cel extras din mină. În mod normal, diamantele se creează datorită presiunii imense şi a căldurii din scoarţa pământului, la o adâncime de vreo 160km sub pământ. Cele mai multe diamante naturale s-au format în urmă cu un miliard şi 3 miliarde de ani în urmă, când planeta noastră era mult mai caldă decât este acum.