Mâncare de mazăre - ingrediente necesare:

Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu

- 500 de grame de mazăre congelată
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- doi cartofi
- doi morcovi
- o lingură de ulei
- 200 ml de apă
- trei linguri de suc de roşii
- câteva fire de mărar proaspăt
- o linguriţă de amidon de porumb
- sare şi piper, după gust

Cum faci cea mai delicioasă musaca de post. Încearcă reţeta cu vinete

Mâncare de mazăre - mod de preparare:

Curăţă ceapa şi usturoiul, toacă-le mărunt, iar apoi taie-i sub formă de felii subţiri. Curăţă şi cartofii şi taie-i sub formă de cubuleţe mici.

Într-o tigaie întinsă, pune uleiul la încins, iar apoi adaugă ceapa, usturoiul, morcovii şi amestecă bine.

Când ceapa a devenit translucidă, adaugă cartofii şi după două minute toarnă apa.

Atunci când morcovul şi cartofii sunt fierţi pe jumătate, adăugă mazărea. Aşteaptă să fiarbă 10-15 minute, iar apoi adaugă sucul de roşii, amidonul şi amestecă bine.

Condimentează totul cu sare şi piper şi mai lasă la fiert câteva minute. Adaugă mărar proaspăt şi opreşte focul.

Serveşte mâncarea de mazăre caldă, cu mărar proaspăt tocat deasupra.