INGREDIENTE pentru musaca de post cu vinete

  • 3 vinete
  • 5 cartofi medii
  • 2-3 dovlecei
  • 4 ardei
  • 6 roşii
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • o căpăţână usturoi
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • o legătură pătrunjel
  • 2-3 frunze busuioc
  • 1-2 linguri pesmet
  • 30 margarină

Reţetă de plăcintă dobrogeană, cu gust ca la mama acasă

MOD DE PREPARARE - musaca de post cu vinete

1. Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.
2. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită.

Cea mai simplă reţetă - paste cu sos de roşii şi măsline

3. Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele.

4. Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească.

5. Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.