Cum să faci cele mai gustoase crutoane: 4 reţete

1 shutterstock 1055386802 jpg jpeg

Sunt delicioase în nenumărate preparate, sunt foarte săţioase comparativ cu pâinea proaspătă, sunt uşor de preparat. Da, varianta simplă e să le cumperi din magazin, dar nu te-ai săturat să dai bani pe o pâine uscată şi fadă?

Pentru mulţi, crutoanele înseamnă simple bucăţele de pâine prăjită. Ei bine, ele pot fi mici bombe de gust dacă ai inspiraţie. le poţi aăuga unt, uleiuri, condimente şi ierburi care le vor transforma în delicioase acompaniamente ale preparatelor sau în gustări de sine stătătoare.

Iată 4 variante de crutoane delicioase, care se prepară rapid.

Crutoane mediteraneene

Sunt perfecte cu o supă de roşii sau cu o salată caprese.

200 g pâine veche de 1-2 zile, tăiată cubuleţe

3-4 linguri ulei de măsline

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă busuioc uscat

1/2 linguriţă oregano uscat

Amesteci toate condimentele cu uleiul şi le pui peste crutoane, într-un bol. Omogenizezi, pui pâinea la uptor, la foc mediu, până ce crutoanele sunt aurii.

Crutoane picante

Sunt bune într-o salată cu brânză de capră.

200 g pâine veche de 1-2 zile, tăiată cubuleţe

2 linguri ulei

1 linguriţă seminţe de chimen

1 linguriţă boia iute

1 linguriţă miere

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă piper

Combini toate ingredientele, le amesteci cu bucăţelele de pâine şi le dai la cuptor până se rumenesc.

Crutoane aromate

Pot fi mâncate cu supe-creme de legume (supe neutre: dovlecel, cartof)

200 g pâine veche de 1-2 zile, tăiată cubuleţe

30 g unt topit şi răcit

1 lingură ulei de măsline

2-3 fire usturoi verde

1/2 linguriţă sare

1/2 legătură pătrunjel

Mărunţeşti în blender pătrunjelul şi usturoiul, apoi le amesteci cu untul topit şi răcit, uleiul de măsline şi condimentezi cu sare. Stropeşti pâinea şi o rumeneşti la foc mediu într-o tigaie antiaderentă, amestecând constant.

Crutoane exotice

Se potrivesc într-o salată caldă cu legume şi muşchi de vită la grătar sau cu piept de raţă.

200 g pâine veche de 1-2 zile, tăiată cubuleţe

1 lingură ulei de susan

1 lingură ulei vegetal

3 linguri sos de soia

1/2 linguriţă fulgi de chilli

Combini ingredientele şi stropeşti pâinea, apoi o coci în cuptor până devine crocantă.

FOTO Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg