Iată de ce ai nevoie:

 

-două prosoape;

-o perie de corp;

-o mască de faţă (cumpărată sau făcută de tine cu diferite ingrediente pe care le ai deja în casă);

-un scrub (îl poţi face chiar tu din câteva linguri de ulei de măsline sau cocos în care se adaugă zaţ de cafea, zahăr brun, bicarbonat de sodiu sau mălai);

-sare de baie sau uleiuri aromatice sau un spumant de baie cu un miros plăcut;

-crema de corp;

-un halat de baie;

-lumânări sau o lampă de aromaterapie şi muzica de relaxare preferată;

Pasul unu - periajul uscat al corpului


Periajul uscat înseamnă pur şi simplu folosirea unei perii de corp pentru a-ţi peria corpul. Foloseşte mişcări ample, blânde, dinspre extremităţi spre inimă. Periajul uscat are multe beneficii minunate pentru pielea ta. Ajută la îmbunătăţirea circulaţiei, la combaterea celulitei şi este o modalitate excelentă de exfoliere.

Pasul doi - îngrijirea tenului

Pentru o curăţare în profunzime a tenului, după ce te-ai demachiat şi te-ai spălat pe faţă, poţi sta la aburi câteva minute. Ai nevoie doar de un vas cu gura largă în care se toarnă apă fierbinte şi se adaugă un pliculeţ de ceai. Dacă ai tenul gras poţi opta pentru ceai de mentă sau ceai verde, dacă ai tenul normal sau sensibil poţi alege ceai de muşeţel sau de gălbenele. Chiar dacă nu vrei să îţi extragi singură punctele negre, această procedură va ajuta la deschiderea porilor şi la curăţarea tenului, astfel încât substanţele active din produsele pe care le vei utiliza ulterior să intre mai uşor în straturile profunde ale epidermei. După această curăţare, aplică o mască potrivită tenului tău. Una dintre cele mai eficiente tipuri de măşti, potrivită pentru toate tipurile de ten, şi pe care o poţi prepara chiar la tine acasă este cea cu miere şi lămâie. La o lingură de miere se adaugă o linguriţă de suc de lămâie, se amestecă şi se aplică pe ten. Această mască are proprietăţi hrănitoare, regenerative şi, datorită sucului de lămâie, îţi va lăsa piele strălucitoare. După ce ţi-ai scos masca, aplică serul şi crema de faţă pe care le foloseşti de obicei. 

Pasul trei - Relaxare în cadă

Ca să te poţi relaxa, apa din cadă nu trebuie să fie foarte fierbinte. Adaugă sărurile de baie, uleiurile sau spumantul preferat şi relaxează-te în cadă timp de jumătate de oră. În acest timp, poţi aprinde câteva lumânări, îţi poţi pune muzica preferată care te linişteşte şi poţi savura liniştită o cană de ceai sau un pahar de vin. Dacă nu eşti genul care are răbdare să stea pur şi simplu în cadă, ia-ţi cu tine nişte reviste sau cartea preferată. 

Pasul patru - Exfoliere

După circa 30 de minute petrecute în cadă, pielea ta este pregătită pentru o a doua exfoliere. Poţi folosi un scrub cumpărat sau îţi poţi face tu unul, din ingredientele pe care le ai în casă. Masează pielea cu mişcări circulare, insistând acolo unde pielea este îngroşată : coate, genunchi, călcâie. 

          Pasul cinci - Hidratarea

După ce ţi-ai exfoliat pielea, este imperios necesar să o hidratezi, aşa că aplică o cantitate generoasă de cremă pe tot corpul, masând acolo unde simţi că muşchii sunt tensionaţi. Pe călcâie, aplică cea mai grasă cremă pe care o ai şi pune-ţi o pereche de şosete din bumbac. Dacă vrei un tratament special şi pentru mâini, aplică o cremă la fel de grasă şi bagă-ţi mâinile în mănuşi speciale de bumbac sau chiar în pungi de plastic, pentru a favoriza absorbţia ei. 


Dacă ai urmat aceşti cinci paşi, ar trebui să te simţi relaxată şi refăcută. Fie că urmezi aceste sfaturi şi îţi organizezi o seară SPA acasă, fie că ai un mod propriu de relaxare, asigură-te că îţi faci timp săptămânal pentru un moment de răsfăţ. O meriţi!


Sursa foto: Unsplash.com