Credinţa spune că aşa cum va creşte grâul până la Anul Nou, aşa va fi anul următor pentru persoana care l-a plantat. Totuşi, această tradiţie este extrem de apreciată de români, motiv pentru care îţi venim în ajutor cu sfaturi practice şi te învăţăm să pui grâu la încolţit într-un mod creativ, pentru a-l folosi pentru decorarea casei.

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să speli seminţele pe care vrei să le plantezi, iar apoi să le laşi într-un vas plin cu apă peste noapte.

Citeşte şi: Alimente pe care e obligatoriu să le incluzi în dieta ta, pe lângă fructe, legume şi carne

Apoi pregăteşte-ţi vasul în care vrei să plantezi. Poţi să alegi un ghiveci din ceramică, o găletuşă metalică, un bol frumos sau un vas din sticlă. Dacă nu are găuri de scurgere, este bine să pui pe fund un pat de pietricele pentru drenaj.

Ulterior, potrivit case practice.ro, trebuie să pui pământ de flori bine afânat şi să prepari seminţele pe toată suprafaţa, pentru ca iarba de grâu să fie deasă.

Adaugă mai apoi şi un strat subţire de pământ peste ele, pune vasul într-un loc luminos şi udă zilnic grâul.

Citeşte şi: Lidia Buble, apariţie neaşteptată. Ţinuta cântăreţei, criticată dur: ”Când am văzut-o, m-a dus gândul la filmele horror!”

De asemenea, dacă vrei să încolţească repede acoperă vasul cu o folie de plastic, pentru a crea efectul de seră.