Alimente pe care e obligatoriu să le incluzi în dieta ta, pe lângă fructe, legume şi carne
Întrebarea pe care toate femeie şi-o pun la un moment dat după o privire atentă în oglindă este: Ce ar trebui să mănânc astfel încât corpul meu să arate bine, să am enervie şi vitalitate, o piele netedă şi un tonus bun?
Ei bine, răspunsul este simplu! O alimentaţie sănătoasă face posibile toate aceste dorinţe, inclusiv kilograme în minus. Există cinci mari categorii de alimente pe care nutriţioniştii le recomandă a fi incluse în dieta noastră zilnică. E important să le combinăm în aşa fel încât organismul să primească şi vitamine şi protenie, dar şi fibre şi grăsimi naturale.
Citeşte şi: Slăbeşte rapid cu dieta cu peşte. Dai jos până la patru kilograme, în şapte zile
Găseşti, mai jos, lista celor 5 tipuri de categorii de alimente pe care ai face bine să le incluzi în dieta ta, chiar de mâine:
Legume
Grupul de legume include 5 subgrupuri:
- frunze verzi
- legume roşii sau portocalii
- legume cu amidon
- leguminoase (fasole şi mazăre)
- alte legume (cum ar fi vinetele sau dovlecelul)
Pentru a obţine suficiente substanţe nutritive şi pentru a evita “plictiseală” în ceea ce priveşte mâncarea zilnică, oamenii ar trebui să aleagă o varietate de legume şi să mănânce din absolut fiecare grup în fiecare săptămâna, bucurându-se de legume crude sau gătite, notează revistafelicia.ro. Trebuie menţionat faptul că prin gătitul legumelor se elimina o parte din valoarea lor nutritivă. De exemplu, prin unele metode, precum prajitul acestora, se vor adaugă grăsimi nesănătoase.
Fructe
Orice dietă include şi multe fructe, recomandarea experţilor în nutriţie fiind consumul fructelor întregi, şi nu sucul acestora. Sucul conţine mai puţine substanţe nutritive, procesul de fabricaţie adăugând, de asemenea, calorii goale din cauza adaosului de zahăr. Oamenii trebuie să opteze pentru fructe proaspete sau congelate sau chiar fructe în conserve, în detrimentul sucului.
Citeşte şi: Cea mai delicioasă varză călită. Reţetă ideală de gătit în post
Cereale
Cerealele integrale conţîn de obicei multe proteine decât boabele rafinate, aceste cereale împărţindu-se în 2 subgrupuri: cereale integrale şi boabe rafinate. Cerealele rafinate sunt prelucrate şi nu conţîn componentele originale. Cerealele rafinate tind să aibă, de asemenea, mai puţine proteine şi fibre şi pot colecta zahăr în sânge. Cerealele integrale sănătoase includ:
- quinoa
- ovăz
- orez brun
- orz
- hrişcă
- graunte_boabe
Proteine
Alegerile proteice nutritive ar trebui să includă:
- carne de vită şi carne de porc slabă
- pui şi curcan
- peste
- fasole, mazăre şi leguminoase
Lactate
Produsele lactate şi soia reprezintă o sursă vitală de calciu şi este recomandat consumul cu conţinut scăzut de grăsimi ori de câte ori este posibil. Produsele lactate cu conţinut scăzut de grăsimi ar trebui să includă:
- ricotta sau caşcaval
- lapte degresat
- iaurt
- lapte de soia
Sursa foto: pixabay.com