Chiar dacă 80% dintre femei sunt fericite să poarte diamante false care nu numai că au un aspect convingător, ci şi un preţ mai mic, ar fi şi mai încântate să poarte bijuterii veritabile. Dacă nu te încadrezi în acest procent şi-ţi plac bijuteriile reale, ar trebui să ştii cum să le testezi sau să le recunoşti.

Aşa testezi dacă un diamant este real!

O metodă utilizată pentru a determina dacă un diamant este real constă în utilizarea unei brichete pentru a-l încălzi aproximativ 30-40 de secunde. Apoi, trebuie pus în apă rece. Dacă rămâne neschimbat, este un diamant real, dar dacă se sparge, este fals.

Un diamant adevărat are o densitate mare, la fel şi aurul real. Deci, dacă vrei să-i verifici veridicitatea, ia un pahar cu apă şi pune-l în el. Dacă este real, se va scufunda şi va stagna în partea inferioară a paharului, dar dacă pluteşte, atunci este fals. Testul se poate aplica şi pentru bijuteriile care ar trebui să fie din aur. De asemenea, dacă vezi urme de rugină, ai un fals în mâinile tale.

Mai poţi verifica dacă ai cumpărat un diamant veritabil suflând peste el, asemănător ca este o suprafaţă de sticlă. Suprafaţa diamantului se va aburi.  Dacă se dezabureşte rapid, diamantul tău este real. În cazul în care durează mai mult să dispară, este fals.

Moduri să verifici dacă ai bijuterii veritabile din aur şi argint