Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Consumată moderat, este un energizant natural, poate îmbunătăţi performanţa fizică, conţine nutrienţi (vitaminele B2, B5, B3, mangan şi potasiu), poate scădea riscul de apariţie a diabetului de tip 2 (studii observaţionale), poate proteja ficatul etc. Ştiai că poţi adăuga în cafea şi alte ingrediente naturale pentru a obţine o băutură afrodisiacă? Aici ne referim la scorţişoară, la pudra de maca, la pudra de cacao şi la miere. 

Pudra de maca 

Maca este o plantă rădăcinoasă, originară din America de Sud. Din rădăcină, se obţine pulberea, pe care o poţi găsi la magazinele naturiste. Studiile au arătat de-a lungul timpului că pudra de maca îmbunătăţeşte fertilitatea şi menţine echilibrul hormonal. De altfel, planta s-a dovedit a fi eficientă pentru performanţa fizică, a da energie şi a stimula libidoul. Pudra de maca conţine peste 20 de aminoacizi, inclusiv opt aminoacizi esenţiali, proteine şi vitamina C. Păstrează totodată produsul la frigider. 

Scorţişoara 

Este o sursă importantă de antioxidanţi şi este folosită nu doar în bucătărie, ci şi în scop medicinal. De altfel, antioxidanţii din scorţişoară au un efect antiinflamator, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de apariţie a diferitelor boli. Mai mult decât atât, consumul de scorţişoară a arătat că poate menţine sub control glicemia. În plus, îţi oferă energia de care ai nevoie de-a lungul zilei. 

Pudra de cacao 

Este, de fapt, un super-aliment, fiind una dintre cele mai importante surse de antioxidanţi şi de fier. Studiile au arătat că are proprietăţi antiinflamatoare, scade tensiunea arterială, creşte concentraţia colesterolului bun din sânge (HDL) şi îmbunătăţeşte starea de spirit. În plus, ajută la eliberarea hormonului fericirii, serotonina, şi poate fi considerat un stimulent natural. 

Mierea 

Ar putea fi considerată un afrodisiac natural. Încă din timpuri străvechi, mierea era consumată de proaspăt căsătoriţi, iar în zilele noastre, la nunţile tradiţionale indiene, mirelui i se oferă adesea miere în dar. Mai eficientă poate fi mierea produsă de albinele care adună nectarul din plante cu efect afrodiziac, cum ar fi iasomia sau măghiranul. 

Reţeta de cafea afrodiziacă 

De 2-3 ori pe săptămână, adaugă în ceaşca ta cu cafea următoarele ingrediente. Gustul va fi la fel de bun, iar aromele - mult mai pregnante. Aşa cum au menţionat cei de la Femmeactuelle.fr, pune în ceaşca cu cafea 1 linguriţă pudră de cacao, 2 linguri lapte (după preferinţă), 1 linguriţă pulbere de maca, ½ linguriţă pudră de scorţişoară şi miere de albine, după gust. Amestecă şi te poţi bucura de “poţiunea magică”! 

FOTO Shutterstock.com