“Îmi amintesc de un puştan neîngrijit, care suna ca un bătrân de 80 de ani”, spune Billy James, un PR de la Columbia Records de la acea vreme, în The Post. “Şi am fost dat pe spate de el!” Billy lucra în biroul din centrul Manhattan-ului când a fost sunat să vină sus, la etaj, şi să-l asculte pe tipul cel nou. “Nu mai auzism pe cineva care să sune ca el!”

În momentul de faţă, Dylan chiar are 80 de ani şi susţine un spectacol chiar în această seară la Beacon Theatre, la fix şase decenii de când şi-a înregistrat primul său album. Dar cum a ajuns legendarul musician să aibă o carieră îndelungată şi de succes?

Robert Zimmerman – numele lui real – din Minnesota a ajuns în New York în ianuarie 1961. Norocul a dat peste el în momentul în care s-a întâlnit cu Carolyn Hester, o cântăreaţă folk din Texas, care era cu patru ani mai mare decât el şi familiarizată deja cu lumea folk din New York.

Hester a descris recent prima ei întâlnire cu Dylan. Ea se afla pe scenă într-o seară, la clubul Gerdes Folk City, când a luat prima dată contact cu talentul colegului ei de breaslă. “Uite un cântec pe care l-am învăţat de la Buddy Holly, o piesă compusă de el…”, i-a spus ea lui. “Ei bine, şi puştiul ăsta cu şapcă pe cap trage un scaun pe scenă, se aşază lângă mine şi mă întreabă dacă l-am cunoscut pe Buddy Holly”, continuă Carolyn.