Stafidele ar putea fi consumate în fiecare zi,deoarece efectele consumului lor este extrem de benefic asupra organismului uman. Sunt considerate a fi un adevărat pansament gastric cu resurse importante de potasiu şi magnezi ce ajută la calmarea acidităţii gastrice.
 

Ameliorează simptomele anemiei

 
Conţin fier şi  vitamina B care ajută la ameliorarea anemiei,dar şi cupru care ajută la stimularea producerii de celule roşii din sânge,celule cu rolul extrem de important de a transporta oxigenul către ţesuturi.
 

Măresc libidoul şi tratează impotenţa

 
Pentru că stafidele conţin un aminoacid numit arginină,care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi,în tratamentul disfuncţiilor erectile,dar şi ca energizant.
 
Stafidele negre sunt benefice pentru redobândirea vigorii sexuale. După ce le-ai spălat bine cu apă,fierbe-le cu puţin lapte. Astfel se vor umfla şi se vor indulci. Mănâncă stafidele şi bea laptele începând cu 30 de grame de stafide şi 200 mililitri de lapte pe zi,mărind treptat până ajungi la 50 grame de stafide pe zi.