Cură de 3 zile cu supe creme de post. Reţetele care te scapă de kilogramele în plus până la Crăciun
Cauţi să slăbeşti câteva kilograme pentru a arăta perfect în ţinuta de Crăciun sau de Revelion? Poţi profita de perioada postului pentru a urma o dietă bazată pe supe din legume, cu un sporit aport de vitamine şi nutrienţi benefici pentru organism.
Timp de trei zile cel puţin consumă aceste preparate şi vei vedea că vei reuşi să slăbeşti până la cinci kilograme. Potrivti secretele.com, această dietă are putere mare de detoxifiere şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Pe lângă supe este important să consumi foarte multe lichide.
Citeşte şi: Coaja de lămâie vindecă durerile de articulaţii. Remediul natural care te scapă de disconfort
Consumă cele 3 reţete de supă pentru detoxifiere:
Supă de broccoli
Ingrediente
- Două căni şi jumătate de inflorescenţe de broccoli
- 3 tulpini de ţelină
- O cană de varză tocată
- O ceapă
- 2 căni de fiertură de legume sau de oase
- Zeamă de lămâie (obţinută din jumătatea unui fruct)
- Un vârf de cuţit de sare de mare
- 2 linguri de colagen
- 2 linguri de ulei de cocos
Preparare
Mai întâi încinge uleiul de cocos, apoi adaugă la el ţelina, ceapa şi broccoliul şi căleşte-l timp de câteva minute. Răstoarnă în vas şi fiertura, şi mai fierbe supa la foc mic timp de 5 minute. Pasează apoi legumele ca să obţii o consistenţă groasă.
Supă de morcovi cu scorţişoară
Ingrediente
- 3 linguri de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 căţei de usturoi
- O cană de lapte de cocos
- 2 linguri de ulei de cocos
- 2 linguri de proteine vegetale
Preparare
Fierbe morcovii şi ghimbirul, apoi adaugă fiertura de legume sau de oase şi, la fel ca mai sus, fierbe totul timp de încă 5 minute. Căleşte apoi ceapa în uleiul de cocos şi amestecă supa cu ceapa călită, uleiul, laptele de cocos şi sarea. Pasează apoi ca să obţii o consistenţă groasă.
Supă de linte roşie
Ingrediente
- O jumătate de cană de linte roşie
- O ceapă mică
- Un măr
- 2 cartofi dulci
- 2 morcovi
- ½ linguriţă de cumină
- ½ linguriţă de ardei iute
- ¼ cană de ulei de cocos sau ghee
- O bucăţică de ghimbir
- 4 căni şi jumătate de fiertură de oase
- Cremă de cocos, sare şi piper după gust
Preparare
Încinge întâi uleiul la foc mediu, apoi adaugă morcovii, merele, ceapa şi cartofii dulci. Găteşte totul până se înmoaie ingredientele, apoi adaugă lintea, fiertura de oase, cumina, ghimbirul şi ardeiul iute, şi fierbe totul laolaltă timp de 30 de minute. La final, pasează supa până se îngroaşă. Asezonează supa după plac şi serveşte-o chiar şi rece.