De ce este un obicei greşit să dormi cu aceleaşi pijamale două nopţi la rând

1 shutterstock 1360171496 jpg jpeg

Statisticile arată că bărbaţii îşi schimbă pijamalele la fiecare 13 nopţi şi că femeile aşteaptă, în medie, 17 nopţi până să le bage în maşina de spălat. Care este explicaţia pentru acest fenomen? Numeroase femei au mai multe perechi de pijamale pe care le poartă şi au tendinţa să uite de cât timp le îmbracă. De ce acest obicei este pur şi simplu nesănătos?

Pijamalele ating pielea şi, după câteva zile, bacteriile şi celulele moarte din piele încep să se acumuleze în îmbrăcăminte şi pe lenjerie. Chiar dacă speli în mod regulat lenjeria de pat, aceasta nu va rămâne curată foarte mult timp, pentru că intră în contact direct cu pijamaua nespălată. De aceea, purtarea aceleiaşi pijamale noapte după noapte poate provoca infecţii dificil de tratat. Şi ăsta este doar începutul listei cu efectele adverse asupra corpului.

Contaminează şi alte haine

Când îţi pui pijamalele în maşina de spălat, bacteriile acumulate în ele se pot transfera pe celelalte haine din maşină. Dacă ai purtat pijamaua timp de două săptămâni, prin spălare nu vei putea scăpa de toţi microbii, iar aceştia vor contamina şi alte haine, care, ulterior, vor intra în contact cu pielea.

Îţi afectează somnul

La fel cum lenjeria de pat proaspăt spălată îţi oferă un sentiment de relaxare, dormind cu pijamale curate te poţi simţi mai bine, mai relaxat şi mai odihnit. Pijamalele transpirate, dimpotrivă, pot cauza mâncărimea pielii pe timpul nopţii, efect ce poate dăuna calităţii somnului.

Agravează alergiile

Dacă ai alergie la praf şi acarieni sau te confrunţi cu afecţiuni respiratorii, dormitul în pijamale purtate câteva zile îţi poate afecta sănătatea. Acarienii mănâncă fulgi de piele moartă, aşa că sunt atraşi de saltea şi de îmbrăcămintea de noapte, cauzând probleme de respiraţie. Dacă te ştii alergic, este mai bine să îţi schimbi pijamalele cel puţin o dată la două zile.

Favorizează acneea

Când nu îţi schimbi pijamaua, bacteriile şi celulele moarte ale pielii se acumulează în ţesătură. Pe timpul nopţii, acestea intră în contact cu pielea, intră în pori, îi blochează şi favorizează apariţia acneei. Când transpiri în somn, pijamalele tale absorb transpiraţia şi provoacă, de asemenea, acnee.

Miros neplăcut

Pijamaua absoarbe transpiraţia, creând un microclimat perfect pentru bacterii. Acestea se înmulţesc în locuri umede, întunecate şi produc mirosuri urâte, care îţi pot tulbura somnul.

Slăbeşte sistemul imunitar

Când porţi aceeaşi pijama noapte de noapte, sistemul tău imunitar luptă constant împotriva microbilor, pentru a preveni complicaţiile respiratorii şi alergiile. Din această cauză, capacitatea de apărare a corpului slăbeşte în timp, iar protecţia împotriva virusurilor este mai redusă.

@shutterstock



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg