Vaza cu ouă

Vaza sau un banal recipient de sticlă se poate transforma într-o decoraţiune de Paşte cu totul deosebită, cu puţină inspiraţie. Adaugă câteva ouă mici, o lumânare şi câteva flori. Şi asta este tot! 

Poţi chiar să mergi mai departe şi să adaugi câteva ouă vopsite şi altele simple, fierte tare, în vază şi să le acoperi cu apă. Apoi adaugă câteva flori de primăvară. Arată spectaculos, nu-i aşa?

 

Decoraţiune de Paşte cu grâu încolţit

Un alt aranjament inedit pe care îl poţi face de Paşte este acela cu grâu încolţit. Pune grâu la încolţit într-o farfurie mai adâncă, cu câteva săptămâni înaintea Paştelui, apoi aşează ouăle în mijlocul grâului. Efectul este de senzaţie.

 

Turnul cu bunătăţi

Pentru a face acest turn cu bunătăţi ai nevoie de 3 coşuleţe sau de cutii de mărimi diferite, pe care să le lipeşti unul de celălalt, folosindu-te de alte două cutii circulare. Dacă ai acasă, poţi folosi şi cutii de smântăntână. Umpleţi-le cu iarbă sintetică, flori, ouă vopsite, iepuraşi de ciocolată şi alte bunătăţi.

Boluri cu ouă

Realizeaza aranjamente neconvenţionale în vase înalte din sticlă şi frunze de ferigă.

 

Decoraţiune de Paşte din coji de ouă

Ouăle sunt vedetele de Paşte, de aceea foloseşte-le şi pentru a decora casa. Coaja de la ou poate fi transformată într-o decoraţiune cu totul specială. Adaugă plante suculente şi mici flori în interior şi aşază-le pe masa de Paşte. Efectul va fi wow!

 

Dacă pe masă ţi se pare prea banal, atunci le poţi agăţa la fereastră, cu ajutorul unor panglici colorate. Imaginaţia este limita. 

Citeşte şi: Tradiţii şi obiceiuri româneşti de Paşte

 

Decoraţiune cu cofraje de ouă

Nu arunca nici cofrajele! Cu puţină imaginaţie şi îndemânare, acestea vor înfrumuseţa orice loc din casă. Adaugă ouă, flori, lumânări sau orice îţi trece prin minte. 

 

Cuiburi pentru ouă

Nu-i aşa că e o idee minunată să ai astfel de cuiburi pe masă de Paşte? Le poţi realiza chiar tu, din crenguţe uscate. Musafirii tăi vor fi impresionaţi, cu siguranţă.

Ouă agăţate

Iată dovadă că poţi face foarte multe lucruri cu ouăle de Paşte. Nu doar să le vopseşti şi să le mănânci. Ai nevoie de ouă sau de coaja lor, flori, panglică şi flori. 

Raftul cu ouă

Ai făcut nişte ouă spectaculoase, aşa că de ce să nu le admire toţi cei care îţi calcă pragul. Dacă ai un spaţiu liber în bucătărie sau în living, e perfect! Foloseşte suporturi pentru ouă, ceşcuţe, hartii de copt şi alte decoraţiuni pentru a crea un raft dedicat Paştelui. 

Dacă nu ştii cum să decorezi ouăle de Paşte, găseşti aici câteva idei. 

Flori şi ouă, în aceeaşi nuanţă

Asortează culoarea ouălor cu flori de primăvară, cum ar fi liliacul. Culoarea caldă a acestuia şi mirosul sau plăcut, vor crea o stare de bine atât ţie, cât şi invitaţilor tăi.

Sursă: ideipentrucasa.ro, goodhousekeeping.com