5 plante suculente pe care le poţi creşte în apartament

1 79647 original jpg jpeg

Plantele suculente au revenit în atenţie în ceea ce priveşte amenajarea unui spaţiu de locuit. Un număr mare de plante care erau considerate potrivite unui climat uscat şi pentru exterior, se regăsesc acum în centrul atenţiei, chiar în interiorul caselor. Şi asta pentru că plantele suculente adoră mediile uscate, climatele calde şi sunt tolerante la faptul că nu te ocupi mereu de ele. Aşa că, dacă vrei să aduci un plus de culoare în casă, iată cinci plante suculente pe care le poţi creşte în apartament.

Aloe vera

Cunoscută şi sub numele de Aloe babadensis, aloe vera are un dublu rol: este o plantă uşor de îngrijit, dar este şi o sursă de de calmare a inflamaţiilor şi arsurilor, în special cele solare. Pentru a îngriji această plantă, asigură-te că are un sol bine drenat şi amplaseaz-o într-un loc unde primeşte lumină naturală în mod indirect. Pusă lângă o fereastră orientată spre sud este ideal, dar se descurcă şi în locaţii orientate spre est sau vest.

Cele mai bune temperaturi interioare pentru aloe vera sunt de 13 – 27 de grade Celsius. Udă planta odată la câteva săptămâni sau atunci când solul este uscat pe o adâncime de 2,5 până la 5 centimetri. Atenţie! Pământul nu trebuie să mustească de apă. Pe timpul iernii are nevoie de mai puţină apă. Poţi folosi îngrăşământ lunar sau la şase săptămâni primăvara şi vara, pentru a încuraja creşterea. Deşi aloe vera are efecte terapeutice exterioare, lichidul alb nu trebuie înghiţit nici de oameni, dar nici de animale, deoarece poate cauza probleme de sănătate.

Iarba grasă

Iarba grasă, pe numele ei ştiinţitic Sedum morganianum este o altă plantă suculentă potrivită pentru interior şi ale cărei picioruşe pot atinge o lungime de 1,3 metri. Foloseşte doar o singură plantă în ghiveci şi lasă să crească ramurile deasupra recipientului. Deoarece această plantă stochează apă în micile frunzişoara, alege un ghiveci solid. Iar dacă vrei să-l agăţi, asigură-te că este bine securizat şi că greutatea acestuia nu va fi o problemă.

Alege un sol bine drenat, uşor acid şi pune ghiveciul într-un loc unde planta va primit cel puţin patru-şase ore de lumină naturală. Un loc potrivit este să-l pui la fereastră. Îi plac temperaturile interioare cuprinse între 18 şi 24 de grade Celsius pe timp de vară, şi de 13 grade pe timp de iarnă. În plus, pe timpul iernii, poate beneficia de mai puţine ore de lumină. Lasă pământul să se usuce între perioadele de udare. Pe timpul iernii nu are nevoie de prea multă apă. Având în vedere că tulpinile sunt destul de fragile şi se pot rupe uşor, atenţie unde amplasezi ghiveciul, pentru a evita accidentele.

Cinci plante suculente pe care le poţi creşte în apartament