Ingrediente: tort cu căpşuni şi fistic

Pentru blat:

7 ouă

200 g făină

210 g zahăr

un vârf de cuţit sare

Pentru cremă:

200 ml smântână pentru frişcă

250 g mascarpone

50 g zahăr pudră

În completare:

3-4 linguri gem de căpşuni

100 g fistic mărunţit

500 g căpşuni

suc de portocale sau de ananas, pentru însiropat

Preparare pas cu pas: tort cu căpşuni şi fistic

Pasul 1

Mixează ouăle cu zahărul si cu sarea până când compoziţia îşi triplează volumul şi capătă o culoare deschisă. Adaugă, puţin câte puţin, făina cernută şi amestecă uşor cu o lingură sau cu o paletă, de jos în sus, dinspre centru spre exterior. Aşază aluatul într-o formă cu hârtie de copt. Coace pandişpanul la 170 °C, 20-25 de minute, iar când este gata lasă-l să se răcească în cuptorul oprit 10 minute.

Pasul 2

Răstoarnă pandişpanul călduţ pe un grătar şi lasă-l să se răcească. Taie-l apoi pe jumătate. Aşază prima felie într-o formă de tort cu pereţi detaşabili. Însiropează blatul cu suc, după preferinţă.

Mai citeşte şi: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista

Pasul 3

Pentru cremă, bate smântâna rece cu zahărul până ce se întăreşte, apoi încorporează, treptat, brânza mascarpone. Întinde jumătate din cremă peste blatul însiropat, aşază pe margini jumătăţi de căpşuni, apoi acoperă cu cealaltă bucată de blat.

Mai citeşte şi: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat

Pasul 4

Unge tortul deasupra cu gem de căpşuni, apoi îmbracă-l în restul de cremă şi decorează-l cu fistic şi căpşuni proaspete ca în imagine.

 

Mai citeşte şi: Lapte de pasăre, dulcele copilăriei. Secretele celui mai fin şi aromat desert


Sursă foto: Profimedia