7 moduri neaşteptate prin care poţi arde calorii. Slăbeşte fără prea mare efort!

1 arderea caloriilor jpg jpeg

Se spune că visul oricărei femei este să mănânce tot ce pofteşte fără să se îngraşe. Cam greu de realizat acest lucru. Fără o alimentaţie corectă, însoţită de mişcare regulată nu putem scăpa aşa uşor de kilogramele în plus. Dacă nu ai fost până acum prietenă cu sportul, află că specialiştii au găsit alte metode inovative de a arde calorii, fără a intra în sala de fitness!

Îţi doreşti să arzi câteva calorii fără prea mult efort? Acest lucru este posibil. Nu trebuie să îţi faci un abonament în sala de forţă, să petreci multe ore la antrenamentele de aerobic sau să alergi kilometri în şir. Sunt anumite activităţi pe care le poţi face în gospodărie şi care pot arde un număr de calorii decent.

Moduri neaşteptate prin care poţi slăbi

Ştiai că poţi arde calorii în timp ce dormi? Până la 400 de calorii, în funcţie de cât de mult vă întoarceţi pe o parte şi pe cealaltă în pat. Minunat, nu? Iată care sunt şi alte activităţi neaşteptate de ardere a caloriilor! (reţine că numărul exact de calorii făcând aceste activităţi depinde de înălţimea, de greutatea şi de energia pe care o ai în momentul realizării activităţilor). 

Tunderea gazonului, poate mai eficientă ca o şedinţă de aerobic

Aparent, o sesiune de trei ore în grădină este echivalentul unei ore de exerciţii în sala de gimnastică. Potrivit cercetătorilor, persoanele care fac activităţi precum: tunderea gazonului, plivirea, tăierea gardurilor vii şi plantarea petuniilor, timp de cinci ore pe săptămână, pot arde până la 19.000 de calorii pe an, deci poţi arde între 150 şo 400 de calorii pe oră. 

Cel mai bun prieten al omului te poate ajuta să scapi de grăsimea în exces

O plimbare obişnuită în parc cu câinele este sigur câştigătoare în miza de ardere a caloriilor. Desigur, depinde cât de departe şi cât de repede mergi. Dacă alegi să îţi plimbi animalul de companie timp de o oră, află că poţi arde în jur de 200 de calorii.

Curăţenia în casă alungă microbii şi kilogramele

…un alt mod de a arde calorii este curăţarea casei. Se spune că această acţiune ajută la flexibilitatea corpului, gândeşte-te la toate îndoirile şi întinderile pe care trebuie să le faci pentru a curăţa podelele, covoarele, mobilierul şi geamurile. Dacă adăugăm spălatul şi călcatul hainelor în ecuaţie, deja avem un antrenament complet pentru partea superioară şi inferioară a corpului, iar în total vei arde până la 300 de calorii.

O noapte de dans, o oră de aerobic?

O altă veste bună este că o noapte petrecută într-un club de dans poate arde o mulţime de calorii şi este echivalentă unei ore de aerobic. În funcţie de înălţimea şi de greutatea ta, poţi arde până la 500 de calorii dacă vei dansa pe muzica ta preferată din club sau de la o petrecere.

Maşina te ajută să ajungi la silueta dorită

Dacă până acum ai evitat să îţi speli singură maşina, află că dacă vei face o treabă adecvată, curăţând atât în interior, cât şi în exerior, timp de 2 ore, poţi arde aproximativ 500 de calorii, în funcţie de cât de multă energie vei depune.

Shoppingul nu este doar terapie, ci şi un mod ideal de a face mişcare

Oricine a ieşit în perioada sărbătorilor la cumpărături s-a plâns amar de durerile de picioare, după o zi de plimbare prin magazinele preferate. Află că poţi parcurge mii de paşi în mall! Utilizează un pedometru data viitoare când vei merge la cumpărături pentru a-ţi măsura paşii şi vei fi surprinsă să descoperi cât de departe poţi merge.

Televizorul în locul greutăţilor?

S-ar putea să ţi se pară incredibil că poţi arde calorii atunci când te relaxezi. Află că o oră petrecută în faţa televizorului urmărind emisiunea preferată ar putea consuma între 60 şi 70 de calorii.

Sursă foto: Shutterstock.comRecente