Alimentul banal care te ajută să ai un somn liniştit. Funcţionează ca un sedativ

Alimentul banal care te ajută să ai un somn liniştit  Funcţionează ca un sedativ jpeg

Nu mai este niciun secret că cina influenţează somnul. În funcţie de ora la care mănânci, ce alimente consumi şi cantitatea de hrană, poţi avea un somn odihnitor sau nu.

Însă ceea ce probabil nu ştiai este că există un aliment banal, care te ajută să dormi opt ore pe noapte: oul! Acesta funcţionează ca un sedativ.

Nutriţionistul Sharon Natoli a explicat de ce ouăle pot fi numite sedative naturale.

Ouăle, consumate la cină, devin sedative naturale. Acestea ajută corpul să se pregătească pentru somn, graţiei producţiei de melatonină, care produce somnolenţă”, a declarat ea, potrivit Daily Mail.

“Totodată, ouăle sunt bogate în aminoacidul de tip triptofan, unul dintre cei opt aminoacizi esenţiali, care te ajută să dormi mai mult timp”, a adăugat ea.

Sharon a explicat că o dietă sănătoasă te va ajuta să dormi bine opt ore pe noapte.Când vine vorba despre cantitate, nutriţionistul recomandă două ouă pe zi.

Citeşte şi: Dieta cu ouă funcţionează. Cum arată meniul pe zile, pentru o săptămâna sau două de dietă

Ouăle nu doar că te vor ajuta să ai un somn odihnitor, ci îţi vor menţine kilogramele sub control, vor încetini procesul de îmbătrânire şi combat stresul.

Studiile au arătat că un mic dejun bogat în proteine îmbunătăţesc sentimentul de satisfacţie, reduce senzaţia de foame şi te ajută să slăbeşti.