Băuturi la care trebuie să renunţi dacă eşti prediabetic. Cu care nu trebuie să înlocuieşti prima masă a zilei?

1 breakfast gccd125714 1280 jpg jpeg

Prediabetul este precursorul diabetului şi poate să rămână nedetectat timp de ani sau chiar decenii la rând, înainte de a fi diagnosticat ca diabet. Schimbarea unor obiceiuri legate de ceea ce bei te poate ajuta să previi problemele legate de glicemia mărită.

Printre primele semne ale problemelor cauzate de creşterea glicemiei includ setea şi pofta de mâncare exagerată, urinarea frecventă, agitaţia, mai ales atunci când îţi este foame, oboseala. De cele mai multe ori, aceste neplăceri apar atunci când nu mănânci mai mult timp sau imediat după ce te-ai ridicat de la masă. Dacă ştii deja că ai un nivel crescut al glicemiei sau ai primit deja diagnosticul de prediabet, evită aceste băuturi pentru a ţine sub control zahărul din sânge!

Lasă deoparte băuturile dulci

Ai putea crede că băuturile carbogazoase din comerţ sunt principalul vinovat al creşterii glicemiei, dar există multe zaharuri ascunse şi în alte tipuri de băuturi. Sucurile la cutie, necrbogazoase, băuturile cu cafeină, ceaiurile gata preparate din comerţ - toate conţin o cantitate mare de zaharuri care favorizează o creştere a nivelului glicemiei. Dacă este posibil, alege unele fără calorii şi fără zahăr. Verifică eticheta de fiecare dată pentru a vedea dacă ai fost adăugate zaharuri, deoarece multe produse conţin îndulcitori.

Renunţă sau limitează la maximum consumul de alcool

Alcoolul poate provoca scăderea glicemiei. Nu se va întâmpla chiar imediat, ci mai târziu, uneori chiar spre miezul nopţii. Acest lucru nu numai că este periculos, dar poate afecta şi comportamentul tău alimentar din timpul nopţii.

Consumă mai rar sucuri preparate în casă

Sucul făcut de tine pare o variantă sănătoasă, dar conţine o cantitate mare de frtăsuctoză. Chiar şi sucul preparat acasă este lipsit de fibre şi are un conţinut ridicat de zaharuri naturale. Orice tip de zahăruri va creşte glicemia. Chiar şi cele mai sănătoase, ca mierea, siropul de arţar şi fructele. Cel mai bine ar fi să mănânci fructele întregi în loc să le transformi în suc.

Evită să înlocuieşti micul-dejun cu o cafea

Cafeaua nu poate reprezenta o masă. Dacă sari peste micul-dejun şi să te bazezi doar pe cafeină pentru a te alimenta, îţi provoci fluctuaţii ale zahărului din sânge, pierderea energiei, ceea ce te poate duce la o poft exagerată de mâncare la următoarea masă. Alegeţi un mic dejun echilibrat, cu surse bune de proteine şi cereale integrale pentru a-ţi începe ziua cu energie.

Extrapont

Ocoleşte specialităţile cu cafea

O băutură cu cafeină şi frişcă pare atrăgătoare, mai ales când te afli în oraş, cu prietenii, dar s-ar putea să nu merite dacă îţi creşte zahărul din sânge. Cele mai multe specialităţi cu cafea au siropuri şi îndulcitori care cresc rapid glicemia. Alege o cafea simplă, un latte sau un cappuccino, fără zahăr.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg