2 diete estivale care-ţi promit o talie de vis

1 81575 original jpg jpeg

Nu trebuie să te abţii de la mâncare ca să slăbeşti. De fapt, multe dintre noi slăbesc mâncând. Dar nu mâncând orice, ci cu vigilenţă maximă la ce consumă.

Dieta cu sirtuine

Slăbeşte unu până la trei kilograme cu această dietă care face furori în vest! De fapt, e vorba de accentul pus pe anumite grupe alimentare, bogate în sirtuine, care accelerează metabolismul. Chiar dacă nu e nimic nou, sună cool – dieta cu sirtuine – pare că nu oricine poate, nu oricui îi e la îndemână. Sirtuine găseşti în ciocolata neagră (dar neagră,), ceaiul verde, vinul roşu, pătrunjel, turmeric, kale. Să nu zici că nu ţi-am zis!Adoptă stilul alimentar sirtuinic timp de 7 zile pentru a pierde grăsime de pe abdomen şi chiar pentru o oarecare definiţie a muşchiului abdominal. Mănâncă din abundenţă varză kale (care se găseşte şi la noi), pătrunjel, ceai verde (dar nu după ora 17), căpşuni bio, creveţi cu tăiţei din dovlecel (se obţin fixând dovlecelul la aparatul de spiralat – obţii nişte spaghetti aspectuoase şi hrănitoare). Zilnic, nu ar trebui să depăşeşti 1500 de calorii. Şi iaurtul grecesc e foarte indicat în dieta cu sirtuine.Explicaţia ştiinţifică pentru argumentarea dietei cu sirtuine este că acestea sunt capabile să activeze procesul de reciclare a organismului, care arde grăsimea. Alimentele indicate mai sus activează sirtuinele din genele noastre (se mai numesc şi genele slabe, adică acele gene care ne fac să slăbim atunci când, de exemplu, postim sau facem exerciţii fizice).

Adoptă, pentru o perioadă, un stil vegan de alimentaţie

Un terapeut expert în nutriţie, diagnosticat cu boală celiacă la 26 de ani, şi-a alcătuit propriul program de vindecare, care a constat într-un plan alimentar ce cuprindea legume bogate în proteine, care au calitatea că stopează poftele alimentare. A mâncat din plin fasole, năut, orez, seminţe de chia, prăfuri obţinute din plante uscate, nuci şi seminţe. A adăugat în dieta ei praf de proteină, cânepă, mazăre, atunci când a făcut multe exerciţii fizice. A evitat orice fel de îndulcitor artificial. Nici măcar miere nu a consumat.

Această dietă e foarte bună pentru cele care fac mult sport. Ea livrează multe fibre alimentare şi proteine de înaltă calitate, care induc repede senzaţia de saţietate şi fac bine sistemului digestiv.

Trebuie să bei cel puţin 8 pahare de apă pe zi. Pentru iarnă, poţi să-ţi pregăteşti punguţe cu legume de primăvară şi vară şi să le păstrezi la congelator. Nu face abuz de fructe!

Exerciţiile fizice impulsionează metabolismul şi-ţi dau o stare de bine. Doar concentrează-te pe mişcare, fie că aceasta ar însemna mers pe jos, înot, ieşit cu bicicleta în weekend.

Sursa foto: keepfitkingdom.comRecente

Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg