5 lucruri pe care toţi oamenii de succes le fac înainte de somn

1 83988 original jpg jpeg

Există câteva obiceiuri pe care aproape toţi oamenii de succes le fac înainte de culcare. Sunt lucruri aparent banale, care adoptate pe termen lung aduc succesul. Le poţi încerca şi tu!

Îşi imaginează succesul de mâine

Mulţi oameni de succes îşi oferă câteva minute înainte de somn pentru a-şi imagina rezultatele pozitive ale proiectelor la care lucrează, spune Lynn Taylor, expert în organizarea muncii. Potrivit ei, „Pentru cei mai mulţi dintre ei, nu este o provocare sau de exerciţiu; ei au avut norocul să aibă abilităţi analitice bune”. 

Fac plimbări de seară şi citesc înainte de culcare

Joel Gascoigne, co-fondator şi CEO Buffer, în fiecare seară înainte de a merge la culcare se plimbă 20 de minute. Pe blogul său el scrie: “Este un moment minunat să te relaxezi. Plimbarea îmi permite să analizez ce s-a făcut în timpul zilei, să reflectez asupra sarcinilor complexe, treptat să nu mă gândesc la muncă şi să obţin o oboseală plăcută.”

Bill Gates, de exemplu, a făcut o tradiţie din a întocmi o listă cu cărţile pe care le recomandă şi altora, asta în ciuda faptului că are o agendă extrem de încărcată. Printre lecturile de anul acesta se numără Omul care a hrănit lumea (The man who fed the world), de Leon Hesser şi Mitul liderului puternic (The Myth of the Stron Leader), de Archie Brown.

image

Se deconectează de la muncă şi uită de gageturi

Înainte de somn ei fac orice, numai nu lucrează, spune Kerr. Ei nu se grăbesc să-şi verifice e-mailurile sau telefonul în fiecare minut şi nu se gândesc deloc la problemele de lucru. Mai mult, oamenii de ştiinţă consideră că înainte de somn nu trebuie să privim în ecrane.

Petrec timp alături de familie

Michael Woodward, psiholog şi scriitor, spune că este important să ne facem timp să vorbim cu cei de lângă noi sau să ne jucăm cu animalele de companie.

image

Se concentrează pe lucruri pozitive

Este uşor să cădem în capcana gândurilor cu privire la situaţiile negative pe care vă doreaţi să le fi rezolvat în alt fel. Indiferent cît de rău ar fi mers ziua respectivă, oamenii de succes reuşesc să evite acele gânduri negative pentru că îşi dau seama că nu fac decât să le cauzeze mai mult stres.