Cum să îţi îmbogăteşti dieta cu fibre – 3 metode care îţi garantează succesul
Dietele bogate în fibre sunt tot mai recomandate de către dieteticieni. Dar ştiţi care dintre fibre sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră?
Fibrele dietetice reprezintă un element de baza în dieta,însa este foarte important să ştiţi în ce masură acestea aduc beneficiile aşteptate.
În urma unui studiu realizat de Universitatea din San Francisco,California Medical Center,oamenii consumă doar jumătate din doza zilnică recomandată de fibre,potrivit Sunrise Senior Living. Cantitatea de fibre dietetice ce trebuie consumate zilnic,conform specialiştilor,este de 21 grame pentru femei şi 30 grame pentru bărbaţi.
Deşi piaţa este invadată de suplimente de fibre,ideal ar fi ca acestea să fie asimilate din alimente naturale,bogate în vitamine şi minerale.Cum contribuie fibrele la funcţionarea normală a a oganismului? Fibrele dietetice,regăsite în special în fructe,legume,cereale integrale şi leguminoase,contribuie eficient la controlul greutăţii,aducând totodată numeroase beneficii sănătătii. Acestea joacă un rol cheie în ameliorarea constipaţiei,în scăderea riscului de apariţie a diabetului şi a bolilor cardiovasculare.
Aportul de fibre este legat şi de nivelul de colesterol. Astfel,o alimentaţie bogată în fibre contribuie la reducerea nivelului de colesterol "rău" din organism.