8 combinaţii de alimente cu beneficii maxime atunci când sunt consumate împreună

1 83242 original jpg webp

Există câteva alimente care atunci când sunt combinate aduc organismului un aport energetic mult mai ridicat decât în cazul în care acestea ar fi consumate separat. Tu le ştiai?

1. Măr + ciocolată neagră 

Datorită catechinelor pe care le conţine mărul, şi antioxidantul din ciocolată, quercin, împreună ajută la întărirea sistemului imunitar, stimularea activităţii creierului, dar şi a inimii şi vaselor de sânge, reducând riscul de apariţie a cancerului.

image

2. Cereale de ovăz + fresh de portocale

Sunt o sursă excelentă de fenoli, îmbunătăţesc sistemul digestiv şi ajută la detoxifiere.

3. Carne de porc + varză de Bruxelles

Carnea de porc conţine seleniu, iar varza de Bruxelles conţine o substanţă organică numită Sulforafan care măreşte eficienţa seleniului de 13 ori.

image

4. Roşii + ficat

Ficatul este o sursă foarte bună de fier, iar roşiile conţin vitamina C, fără de care acesta nu poate fi absorbit de organism.

5. Pătrunjel + lămâie

Fierul din legumele cu frunze verzi îmbunătăţeşte absorbţia vitaminei C în sânge.

image

6. Legume + iaurt

Iaurtul natural este bogat în calciu, care este cunoscut pentru întărirea funcţiilor stomacului. Combinat cu legume, va oferi o veritabilă comoară cu vitamine.

image

7. Avocado + spanac

Spanacul conţine vitamina A şi luteină, dar aceste ingrediente vor avea efecte semnificative asupra sănătăţii atunci când sunt combinate cu grăsimile vegetale din avocado.

8. Ceai verde + lămâie

Ceaiul verde conţine catehină, responsabilă de longevitate şi un sistem imunitar puternic. Dacă adăugaţi lămâine, vitamina C va creşte efectul ceaiului. 

Sursă: Oala cu Bunătăţi