9 alimente care reduc surplusul de grăsimi

1 63529 original jpg jpeg

Dacă vrei să slăbeşti, organizează-ţi mesele astfel încât să mănânci doar alimente sănătoase, care accelerează metabolismul şi care contribuie la eliminarea toxinelor. În plus, nu uita regula de aur: 3 mese principale şi 2 gustări.

 Merele şi perele 

Bogate în pectină,fibra solubilă care reduce asimilarea grăsimilor,merele şi perele conferă o senzaţie de saţietate timp îndelungat. În plus,conţin puţine calorii (100 g de fruct are în medie 40 kcal),de aceea se află în topul celor mai sănătoase alimente.

Grepfrutul

Consumul de grepfrut scade nivelul insulinei şi grăbeşte arderile. Dacă vrei să slăbeşti,se recomandă ca timp de două-trei săptămâni,după o jumătate de oră de la fiecare masă,să mănânci o jumătate de fruct sau să bei 150 ml de suc proaspăt de grepfrut.

Lămâia

În fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,bea un pahar de apă călduţă amestecată cu zeama de la o lămâie. De asemenea,pentru o digestie mai bună,asezonează salatele şi fripturile cu zeama acestui fruct.

Ceaiul verde

În cultura asiatică,ceaiul verde este folosit în curele de slăbire deoarece consumul a două-trei căni pe zi arde aproximativ 80 de calorii. Totuşi,este bine să nu depăşeşti această cantitate zilnică întrucât poţi solicita în exces sistemul nervos. De asemenea,bea ceaiul verde între mese,pentru a nu afecta absorbţia fierului în organism.

Ardeiul iute

Capsaicina din compoziţia ardeiului iute accelerează metabolismul timp de trei ore după masă. Prin urmare,introducerea lui în alimentaţie ajută la arderea grăsimilor. De altfel,el contribuie la îmbunătăţirea digestiei prin digerarea altor alimente.

Scorţişoara

Acest condiment-minune scade pofta de dulce şi accelerează arderea grăsimilor. E suficient să adaugi un vârf de linguriţă de scorţişoară în cafeaua sau ceaiul de dimineaţă şi nu vei mai fi tentată să dai buzna la raftul cu dulciuri. 

Carnea de vită

Cu un conţinut scăzut de calorii,carnea de vită este ideală în curele de slăbit. Muşchiul de vită facilitează arderea grăsimilor şi suprimă senzaţia de foame.

Peştele gras

Macroul,sardinele,somonul şi heringul sunt surse bogate de Omega 3,un acid gras care scade producerea de celule adipoase. O porţie de 100 g de peşte gras conţine aproximativ 200 de calorii,adică poate fi mâncat cu încredere,mai ales când ţii dietă. 

Lactatele

Laptele,brânza şi iaurtul sunt alimente bogate în acizi linoleici conjugaţi,grăsimi care contribuie la arderea caloriilor. Deoarece sunt importante surse de calciu,lactatele limitează şi asimilarea grăsimilor.



Recente

2150420711 jpg
2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg