Adevărat şi fals despre lapte

1 69613 original jpg jpeg

În jurul laptelui sunt destule controverse: laptele de vacă nu e bun pentru copiii sub doi ani. Laptele din comerţ este plin de hormoni de creştere. Laptele îngrasă. Laptele arde grăsimile. Care sunt mituri şi care adevăruri?

Laptele arde grăsimile

Posibil. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Tennessee a arătat că cei care mănâncă trei porţii de lactate pe zi pierd mai repede grăsimea din jurul taliei decât cei care nu consumă lactate. De asemenea,s-a demonstrat că suplimentele de calciu nu au acelaşi efect ca laptele. De ce? Pentru că proteinele din lapte cresc efectul de ardere al grăsimilor pe care îl are calciul.

Laptele „hrăneşte” muşchii

Adevărat. De fapt,laptele este cea mai bună hrană pentru muşchi,datorită proteinelor de bună calitate pe care le conţine. Acestea sunt transformate imediat în aminoacizi şi eliberate în sânge. De aceea te pune imediat pe picioare după efort.

Laptele e plin de antibiotice

În ultima vreme s-a tot discutat despre faptul că laptele este afectat de antibioticele cu care sunt tratate vitele şi că această practică are ca rezultat rezistenţa noastră la antibiotice. Însă această teorie nu a fost dovedită. Ca să scapi de aceastp grijă,consumă lapte organic sau de la fermieri în care ai încredere.

Laptele degresat este mai sănătos

Fals. Ni se spune mereu să consumăm mai puţine grăsimi,de acee avem tendinţa de a alege alimentele degresate. Dar acestă regulă nu se aplică şi în cazul laptelui. Laptele integral scade nivelul colesterolului din sânge,protejând inima. Regula de care trebuie să ţii seama:limitează-te la dou-trei pahare de lapte pe zi.Recente

pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg