Alimente de evitat pentru un abdomen plat

1 70359 original jpg jpeg

Unele alimente duc la acumularea mai rapidă a grăsimilor pe abdomn, pentru că au un conţinut caloric mare şi un nivel scăzut de nutrienţi. Aşadar, dacă vrei să ai un abdomen plat, iată ce alimente să excluzi din dieta de zi cu zi!

Carnea grasă

Carnea de miel,vită sau porc este bogată în grăsimi saturate,cele mai periculoase grăsimi pe care ar trebui să le eviţi. Ele contribuie la creşterea nivelului de colesterol,blochează arterele şi,în timp,duc la apariţia maladiilor cardiace. În plus,grăsimile saturate sunt bogate în calorii,fapt pentru care ar trebui înlocuite cu carnea slabă,precum pui şi peşte.

Produse rafinate

Zahărul nu înseamnă nimic altceva decât calorii goale,fapt pentru care îl poţi exclude din dietă. De fiecare dată când consumi alimente şi băuturi dulci,ca bomboane sau băuturi acidulate,caloriile sunt repede stocate în organism ca grăsimi şi nu sunt arse imediat. De aceea,este indicat să eviţi orice tip de băutură sau alimente care au în compoziţie zahăr adăugat.

Alimente albe

Pastele,biscuiţii şi pâinea din făină albă fac parte din categoria alimentelor albe,ceea ce înseamnă că au o valoare nutrţionala destul de mică. Cu toate că oferă rapid senzaţia de saţietate,aceasta dispare la scurt timp,organismul cerând din nou alimente bogate în calorii “goale”. Rezultatul:organismul este predispus la stocarea caloriilor sub formă de grăsimi,ceea ce duce automat la creşterea în greutate.