Ananasul reduce riscul de atac vascular cerebral

1 73851 original jpg jpeg

Savurosul ananas, regele salatelor de fructe şi al deserturilor cu note proaspete, îţi furnizează nu numai vitamine, dar şi o multitudine de principii nutritive. Află care sunt acestea!

Ananasul e regele deserturilor,dar poate fi folosit şi ca ingredient într-o serie de mâncăruri rafinate. Iar sucul de ananas e imbatabil! Una peste alta,fructul,deşi dulce,nu „exagerează” la capitolul calorii,prin urmare poate fi folosit cu încredere în cure de slăbire.

O cană de ananas îţi oferă:25 mg vitamină C,cantităţi importante de vitamine B1 şi B6,folat,fier,mangan,concentraţie mare de fibre solubile,acid ferulic şi bromelaină,şi vine cu un aport energetic de 75 calorii.

Citeşte şi:

5 sucuri care-ţi redau vitalitatea

5 alimente-minune pentru slăbit

Ananasul mai furnizează:

-bromelină,o enzimă cu efect antiinflamator,care reduce riscul formării cheagurilor de sânge,deci şi al apariţiei atacurilor vascular cerebrale şi stopului cardiac. De asemenea,reduce inflamaţiile asociate artrozei,entorselor,efortului fizic.

-vitamina C,care întăreşte peretele vascular,are efect cicatrizant,favorizează absorbţia fierului,protejează împotriva radicalilor liberi,previne apariţia maladiilor cardiovasculare etc.

-acid ferulic,un compus organic care inhibă formarea unor substanţe ce favorizează cancerul

-vitamina B6 (piridoxină),cu rol în sinteza celulelor roşii ale sângelui şi buna funcţionare a sistemului nervos.

-vitamină B1 (tiamină),cu rol în metabolism,digestie,buna funcţionare a sistemului nervos.

-folat,cu rol în sinteza anumitor aminoacizi şi de prevenire a apariţiei malformaţiilor congenitale neurologice la făt

-fier,necesar în producerea hemoglobinei care transportă oxigen în organism

-fibre solubile în concentraţie mare,care induc mai rapid saţietatea şi scad riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare,scad glicemia şi riscul de cancer colorectal.

-mangan,un mineral necesar formării oaselor şi tendoanelor.

Bine de ştiut! Ananasul prezită şi câteva dezavantaje:

-poate cauza dermatite alergice sau iritaţii ale pielii,la persoanele sensibile la bromelaină

-ananasul nu se mai coace după ce a fost cules. Prin urmare,alege-l cu grijă,astfel încât să aibe un miros plăcut,pulpă de culoare galben deschis şi frunze verzi. Petele de culoare brună indică stricăciune.



Recente

anna keibalo dzMWKurYlUE unsplash jpg
aura energetica 2459091977 jpg
Vrei ca oaspet¦ªii hotelului ta¦åu sa¦å te recomande prietenilor s¦ªi familiei jpg
shutterstock 1242058546 jpg
closeup serious nice businesswoman with coffee jpg
un barbat in varsta se uita pe un telefon mobil tinand in amna un card de credit jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg
close up young attractive charismatic woman isolated jpg
2025 06 13 Native 3 din 3, WestGate Studios, iunie (1) jpg
60 61 shutterstock 2482655649 jpg
Vrei mai multa vizibilitate pentru afacerea ta O agentie de marketing online iti poate aduce succesul jpg
tarot shutterstock 2080451098 jpg
shopping 1499445875 jpg
incredere in sine 2483755871 jpg
test jpg
young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg
trifoi cu 4 foi jpg