Aşa pierzi kilograme, nu energie

dieta dash jpeg

Pentru a slăbi, trebuie să elimini din alimentaţie mâncărurile care nu-ţi fac bine sau au un aport nutritiv prea mare, fără a renunţa însă la cele care îţi dau energie. Ştii de ce are nevoie organismul tău pentru a fi în formă?

Respectând cele cinci principii ale regimului tonic,poţi slăbi repede şi fără efort!

Ţine un regim fulger

O săptămână în care mănânci alimente sărace în calorii este durata ideală pentru a slăbi fără să provoci carenţe alimentare sau să oboseşti prea mult. Aşa poţi pierde două-trei kilograme,iar organismul nu va opune rezistenţă.

Dă prioritate proteinelor

Hrănitoare,proteinele întreţin masa musculară. Mănâncă alimente care conţin proteine,dar alege-le pe cele slabe:peşte,crustacee,lactate degresate,soia,carne slabă şi ouă.

Consumă multe legume şi fructe

Ele îţi aduc fibre,vitamine şi minerale indispensabile unei forme de invidiat. Marţi şi vineri mănâncă,pe lângă proteine,legume la discreţie. Iar miercuri şi sâmbătă mănâncă şi fructe (cu excepţia strugurilor şi a bananelor).

Cum alternezi alimentele

Luni şi joi mănâncă doar alimente care conţin proteine. Marţi şi vineri – alimente care conţin proteine şi legume. Miercuri şi sâmbătă – alimente care conţin proteine,legume şi fructe. Duminică este ziua de pauză,când poţi lua o masă copioasă. Astfel,eviţi monotonia,dar şi oboseala şi carenţele periculoase.

Mănâncă cereale integrale

Bogate în fibre,dau senzaţia de saţietate. Mâncate împreună cu alte alimente,împiedică asimilarea grăsimilor şi a zaharurilor. Poţi mânca cereale integrale în fiecare zi,la micul dejun.

Ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă

Pe lângă toate acestea,ai grijă să nu-ţi lipsească din dietă fierul,vitamina C şi acizii graşi omega 3.

Fierul combate oboseala

Pentru că transportă oxigenul în tot organismul,fierul este indispensabil proceselor vitale şi combate anemia. Ai nevoie de 16-18 miligrame de fier pe zi.

De unde îl iei? Fierul luat din alimentele de origine animală se absoarbe cel mai bine:ficat,carne,peşte şi ouă. Se găseşte şi în spanac sau în legumele uscate.

Vitamina C împotriva infecţiilor

Ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi facilitează absorbţia fierului. Ai nevoie de 60-100 mg de vitamina C pe zi.

De unde o iei? Fructele (kiwi,citrice,fructe roşii) şi legumele (conopidă,broccoli) trebuie consumate proaspete pentru că vitamina C este sensibilă la căldură şi lumină.

Omega 3 pentru tonusul psihic

În afara faptului că fluidizează sângele,aceşti acizi graşi te apără de depresii. Ai nevoie de 1,6 grame de acizi graşi omega 3 pe zi.

De unde îl iei? Din uleiuri vegetale (rapiţă şi cocos),nuci şi seminţe de in,peşte gras (macrou,sardine,somon,hering).Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg