Atenţie la siluetă când ţii post!

dieta fără carbohidraţi jpeg

Postul este bun pentru detoxifierea organismului, o purificare generală care poate slăbi organismul

Întrucât din regimul de post,carnea şi alimentele de origine animală lipsesc cu desăvârşire,aportul de energie necesar unei bune desfăşurări a activitaăţilor de zi cu zi se face mai greu. Motiv pentru care trebuie să fim totuţi atente la ce consumăm în această perioadă dacă ne hotărâm să ţinem post.Împrospătează-ţi organismul,nu îl slăbi!Pe perioada postului,organimsul nu primeşte destule proteine şi,implicit,destulă energie. Aşadar,trebuie să compensăm lipsa acestora printr-un aport suplimentar de fructe,legume şi chiar zahăr. Astfel,putem liniştite csă consumăm fructe pline de elemente nutritive precum stafide,curmale,prune uscate,smochine sau mere. Nu ocoli bananele! Deşi poţi crede că te îngraşă,ele au cele necesare pentru a te menţine energică şi activă.Evită produsele de post! Deşi bune la gust şi surprinzător de asemănătoare cu produsele pe care încearcă să le imite (sniţele de post,brânza de soia,chiftele,cârnaţi,etc),acestea se bazează pe carbohidraţi şi de cele mai multe ori sunt lipsite de elemente hrănitoare. Înlocuieşte-le cu o mâncare de mazăre,supe de legume,spanac fiert cu roşii,salate de legume,ghiveci,legume la grătar,paste,etc.În plus,produsele din soia fiind gândite ca un înlocuitor al cărnurilor,ele ne lasă să ne păcălim,pierzând astfel tocmai ideea de abstinenţă şi purificare pe care o promovează postul.Căteva sfaturi utile

  • Bea multă apă şi ceai din plante. La petreceri,înlocuieşte sucurile cu apa.
  • Nu te rezuma la cartofi,sezonul rece este,mai ales în epoca supermarketului,plin de legume proaspete care mai de care mai variate şi mai hrănitoare.
  • Pe cât posibil,găteşte în casă,pune-ţi la muncă inventivitatea şi creativitatea culinară pentru a-ţi aminti câte lucruri bune poţi mânca cu plăcere chiar dacă sunt lipsite de carne,lapte,brânză,şi ce ne mai dădea găina.
  • Reinventează micul dejun! Nevoită să renunţi la omleta matinală,o poţi înlocui cu o salată sănătoasă şi hrănitoare,de legume ori de fructe,care deşi pare că nu te satură,îţi asigură necesarul energetic pe ziua respectivă,poate chiar mai bine decât cele două-trei ouă amestecate în tigaie.


Recente

Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg