Beneficiile consumului de migdale crude. Ce boli putem preveni

1 migdale jpg jpeg

Migdalele, numite de evrei „Darul lui Dumnezeu“, conţin vitamine, minerale, proteine şi fibre, oferind beneficii incredibile pentru sănătate. Acestea pot fi consumate crude ca o gustare sănătoasă, dar şi pentru a obţine făină, unt, lapte şi diverse loţiuni pentru îngrijirea corpului.

Migdalele au în compoziţia lor vitamina A, grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina E, calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, acid folic, acid pantotenic, molibden, seleniu, glucide, apă, proteine, grăsimi mononesaturate. Pentru a ne bucura de toate beneficiile migdalelor, nutriţioniştii recomandă să le mâncăm în stare crudă. De asemenea, trebuie să le hidratăm cel puţin 9 ore înainte de a le consuma, pentru a uşura digestia.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de migdale

Asigură buna funcţionare a inimii. Migdalele sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate: 100 de grame conţin 49,9 grame de grăsimi, din care 30,9 sunt mononesaturate. Datorită acestor grăsimi benefice, consumul de migdale ajută la scăderea colesterolului „rău“, protejând astfel sistemul cardiovascular.

Bogate în magneziu şi în potasiu, migdalele au un rol important în menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, ajutând şi la reglarea tensiunii arteriale. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Americană a Inimii, consmul a 45-50 de grame de migdale pe zi reduce riscul unor afecţiuni cardiovasculare.

Susţine funcţia cerebrală. Migdalele conţin riboflavină şi L-carnitină, substanţe care îmbunătăţesc activitatea creierului. În acelaşi timp, consumul de migdale este asociat cu reducerea riscului de inflamaţie care ar putea conduce la tulburări ale creierului, cum ar fi demenţa şi boala Alzeimer.

Superalimentul care luptă cu diabetul. Migdalele au un indice glicemic scăzut. Potrivit mai multor studii, migdalele consumate la o singură masă pot reduce sarcina indicelui glicemic al întregii mese.

Menţine sănătatea oaselor şi a dinţilor. Migdalele conţin magneziu şi fosfor, care au un rol important în producerea şi în menţinerea masei osoase. Astfel, aceşti nutrienţi reduc riscul de facturi şi previn deteriorarea dinţilor.

Susţine sănătatea sistemului digestiv. Consumul de migdale crude îmbunătăţeşte microflora intestinală, crescând concentraţia bacteriilor benefice.

În acelaşi timp, datorită conţinutului de fibre,  migdalele previn constipaţia. Însă specialiştii ne recomandă să consumăm suficientă apă pentru a ajuta procesul digestiv.

Pe lângă rolul laxativ, migdalele sunt şi un bun emolient, hemostatic şi antiseptic intestinal, proteinele conţinute neutralizând parţial sucul gastric. Sunt eficiente în tratarea ulcerului şi a gastritei hiperacide.

Ajutor în controlul greutăţii. Grăsimile sănătoase, proteinele şi fibrele din migdale ajută la controlul greutăţii în procesul de slăbire. Astfel, consumul de migdale ca gustare dintre micul dejun şi prânz oferă senzaţia de saţietate şi ne împiedică să mâncăm alte gustări necorespunzătoare. Potrivit nutriţioniştilor, persoanele care consumă 28 de grame zilnic îşi reduc pofta de a mânca alte gustări necorespunzătoare.

Laptele de migdale este o alternativă extraordinară pentru cei cu intoleranţă la lactoză, fiind recomandat şi în inflamaţia stomacului şi a acceselor de tuse.

Beneficii pentru piele şi pentru păr. Uleiul de migdale este bogat în vitaminele A şi E, acizi graşi monosaturaţi, proteine, potasiu şi zinc, putând fi folosit de către persoanele cu pielea sensibilă, predispusă iritaţiilor. Datorită texturii uşoare, care penetrează rapid pielea, uleiul de migdale este folosit şi pentru combaterea acneei şi pentru prevenirea ridurilor. De asemenea, previne căderea şi deteriorarea părului.

Ca şi nucile, migdalele fac parte dintre alimentele ce pot produce alergii, de aceea trebuie să ne asigurăm că nu suntem alergici înainte de a le consuma. De asemenea, consumul excesiv poate provoca dereglări ale sistemului digestiv (constipaţie, balonare, diaree). Nutriţioniştii recomandă pentru adulţi o doză zilnică de 45-50 de grame.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg