Care este cel mai sănătos burger pe care îl putem consuma şi la dietă. Tu l-ai încercat?

1 burgeri jpg jpeg

Deşi vara a sosit şi multe persoane sunt preocupate mai mult ca niciodată de siluetă, din când în când, poftele „vinovate‟ îşi fac simţite prezenţa, atunci când ne aşteptăm cel mai puţin. Iată ce trebuie să ştii dacă plănuieşti să îţi pregăteşti un burger delicios, chiar la tine acasă!

Dacă te afli la dietă sau ţi-ai propus să mănânci sănătos, gătitul acasă este o opţiune ieftină, practică şi sănătoasă. Dacă ai poftă de un burger, indiferent că te uiţi în frigiderul măcelăriilor sau în sertarele din magazine, pe piaţă există numeroase reţete, pe care le poţi pregăti fie pe grătar, fie sub diferite forme practice şi rapide. Află din rândurile de mai jos care sunt recomandările nutriţioniştilor cu privire la cele mai potrivite cărnuri pentru burgeri sănătoşi şi delicioşi!

Carnea de curcan, o opţiune bună

În topul nutriţionistului Jones Gorin, se află amestecul dintre verdeţuri şi carne de vită: „Amestecul de vită cu verdeaţă este minunat. Carnea de vită oferă fibrele necesare, iar verdeţurile oferă gustul pe care ni-l dorim. Eu recomand să adăugi şi ciuperci în burger, pentru un gust bun şi pentru a reduce conţinutul de calorii din alte ingrediente care pot fi nesănătoase‟, a spus Jones Gorin, potrivit Huffpost.

De asemenea Gorin recomandă amestecul de verdeţuri (mărar, pătrunjel şi spanac) cu amestec de curcan, carnea de curcan fiind opţiunea sa preferată. Nutriţionistul subliniază că amestecul de carne este uşor de digerat şi delicios, în special dacă care în compoziţie aromă de usturoi şi ceapă. Totodată, pentru un burger delicios, specialistul ne recomandă să adăugăm în copoziţie suc de citrice, ou, pesmet sau muştar.

Care este cel mai recomandat burger

Dintre toate cărnurile, nutriţionistul-dietetician recomandă burgerul din somon: „Aceasta este alegerea mea de top pentru un burger. Pe lângă faptul că este o proteină slabă, somonul conţine omega-3 şi alte substanţe sănătoase pentru inimă‟. Totodată, specialistul Amanda Frankey are o părere similară cu privire la acest preparat: „Majoritatea peştilor sunt promotori ai sănătăţii, dar somonul se remarcă din punct de vedere nutritiv. Dacă pe piaţă nu găseşti amestec pentru burger din somon, încearcă să îl faci tu acasă, din peşte şi verdeţuri aromate‟, subliniază specialistul.

Dacă alegi varianta de burger din carne de somon, nu uita să îi adaugi în compoziţie: mărar, pesmet, muştar, ardei iute, usturoi, ceapă verde, ou, sare şi piper! 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg