Ce lichide te pot ajuta să slăbeşti şi care sunt cele care îţi pot sabota dieta

1 pentru slabit jpg jpeg

Cei mai mulţi oameni, atunci când propun să slăbească, se concentrează pe planificarea meselor şi pe proiectarea rutinei perfecte de antrenament. Aceste lucruri sunt utile, însă pentru a beneficia de efecte maxime, trebuie să fim atenţi şi la lichidele pe care le consumăm. Unele contribuie, în mare măsură, la pierderea în greutate, iar altele la acumularea kilogramelor în plus.

Poate mănânci corect sau mergi în mod constant la sală, însă este important de ştiut că prea multe unele băuturi pot reprezenta un dezastru în procesul de slăbit, în timp ce altele sunt aliaţii tăi în lupta cu kilogramele în plus. De exemplu, alcoolul conţine calorii goale (calorii care nu au valoare nutriţională pentru organism), dar şi zahăr, substanţă de care trebuie să ne ferim atunci când încercăm să slăbim. De asemenea, cocktail-urile şi sucurile din comerţ sunt bogate în calorii, aşa că este indicat să stai departe de acestea. Indicat este să înlocuieşti cocktail-urile gata pregătite din magazin, cu fresh-uri făcute în casă, din fructe proaspete.

Citeşte şi: Unii oameni folosesc oţetul de mere în dietele de slăbit. Chiar funcţionează? 

Cele mai bune băuturi care te ajută să slăbeşti

Dacă alcoolul şi băuturile zaharoase sunt periculoase pentru siluetă, apa promovează pierderea în greutate. De aceea, atunci când te afli la dietă, un pas important este să consumi cât mai multă: „Apa este prima alegere atunci când cauţi o băutură care te poate ajuta să slăbeşti. Suntem 60% apă, aşa că nu este de mirare că avem nevoie de multă apă pentru a funcţiona corect. Atunci când bei apă, te asiguri că totul funcţionează aşa cum trebuie în organism. Intestinul funcţionează la nivel optim, iar tu te simţi mai plin. Vei alunga senzaţia de foame şi vei ajunge să mănânci mai puţin. Cei care reuşesc să bea multă apă, ajung să aibă rezultate mai bune”, spune dieteticianul Brenda Peralta, pentru Eatthis. 

Citeşte şi: Lista alimentelor şi lichidelor care păcălesc foamea şi te ajută să mănânci mai puţine calorii 

De asemenea, o altă băutură care este recomandată în dietele pentru slăbit este ceaiul: „Ceaiul, indiferent de tipul său, are proprietăţi antioxidante şi te ajută să dai gust apei, fără să adaugi multe calorii în ea. De obicei, recomand în diete, ceaiul verde, deoarece accelerează metabolismul, ceea ce înseamnă că vei arde mai multe calorii, fără prea mare efort”, remarcă specialistul.

Sursă foto: Shutterstock