Ce mâncare pui în rucsac, când pleci în drumeţii

1 69638 original jpg jpeg

Nu sta în casă la final de săptămână! Ieşi din atmosfera aglomerată a oraşului şi pleacă într-o drumeţie de o zi – două, ca să-ţi încarci bateriile. Tu îţi alegi hainele şi noi te învăţăm să-ţi umpli rucsacul inteligent.

Vremea frumoasă este o încântare pentru simţuri,dar nu şi pentru alimentele perisabile. Temperatura ridicată îţi poate da bătăi de cap,când vine vorba să iei în rucsac mâncare hrănitoare,consistentă,care nu se strică rapid.

Dacă nu este posibil să iei cu tine o ladă frigorifică,mizează pe următoarele alimente care rezistă la căldură.

Cerealele expandate

Biscuiţi digestivi,pâine integrală prăjită sau biscuiţii de tip crackers conţin carbohidraţi (glucide) esenţiali pentru a ne recăpăta puterile. Doar cinci biscuiţi îţi oferă energia de care ai nevoie,au puţine calorii,în jur de 100,şi sunt foarte hrănitori.

Cerealele expandate,acele dischete de orez expandat sau de porumb,care nu au adaos de zahăr,sunt excelente pentru o gustare plină de energie,care ajută şi la contracţia musculară. Muşchii suferă vara,din cauza pierderii mineralelor,în special a magneziului.

Oul fiert

Este mic,dar are în compoziţie toate substanţele nutritive necesare organismului. Un ou de 50-60 g are aproximativ 100 de calorii. La drum,merg ouăle fierte,pentru că sunt uşor de transportat şi îţi satură foamea. Ouăle nu pot fi lăsate de pe-o zi pe alta în căldură însă.

Conservele de sardine,în sos tomat

Sunt practice şi sănătoase,dar şi uşor de transportat,de aceea sardinele în sos tomat sunt o alegere ideală pentru o masă în aer liber. De ce în sos tomat? Pentru că mediul acid dat de roşii creşte absorbţia fierului şi îmbunătăţeşte digestia proteinelor. În plus,sardinele se pot mânca cu tot cu oase,care oferă o cantitate importantă de calciu.

Banana şi fructele uscate hrănesc mintea

Fructele uscate,precum curmalele,smochinele,prunele uscate,caisele uscate,şi tot ce înseamnă fructe oleaginoase,cum sunt nucile,alunele,fisticul,migdalele,ne dau energie,minerale şi acizi graşi esenţiali. Fructul ideal pentru drum lung şi care ţine şi de foame este banana. Pe lângă nutrienţii de care avem nevoie,banana conţine triptofan,aminoacid care dă o stare de bine creierului. Lucru important,deoarece temperaturile ridicate ne amorţesc mintea.

Foto:runningwildblog.com