Ce să consumi la micul dejun dacă ai colesterolul mărit. Alimentul care poate scădea semnificativ nivelul LDL

1 mic dejun jpg jpeg

Micul dejun este poate cea mai importantă masă a zilei pentru că, în funcţie de alimentele consumate, organismul îşi poate asigura doza de energie de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Dacă scopul tău este să scazi nivelul de colesterol „rău‟, iată ce ar trebui să consumi dimineaţa!

De regulă, felul alimentelor pe care le consumăm la micul dejun, variază în funcţie de nivelul de activitate pe care îl avem în ziua respectivă sau în funcţie de problemele de sănătate. Dacă scopul tău este să scazi colesterolul „rău‟, trebuie să iei în calcul mesele regulate şi anumite alimente. Cum, de regulă, la micul dejun obişnuim să ne răsfăţăm cu preparate dulci, ce ar fi indicat în caz de colesterol mărit? Ouă, fructe, iaurt sau pâine prăjită? Cu atât de multe opţiuni, este greu să ştii ce ţi s-ar putea potrivi.

Potrivit nutriţioniştilor, există un anumit tip de cereale pentru care ar trebui să optezi regulat, la micul dejun.

stanga
dreapta
2 ovaz jpg jpeg

Este vorba despre ovăzul integral, care potrivit studiior reduce colesterolul „LDL‟ cu 4,2%, iar nivelul colesterolului total cu 3,8%, dacă este consumat regulat. Această constatare a fost susţinută şi de către „Frontiers of Nutritions‟.

De ce este benefic ovăzul?

Ovăzul conţine fibre care contribuie la eliminarea colesterolului „rău‟. Fibrele scad rata de absorbţie a grăsimilor, iar în acest fel, colesterolul nu ajunge în sânge.

Ia în calcul ovăzul tradiţional, tăiat cu lame de oţel, deoarece conţine mai multe proteine şi fibre şi are un indice glicemic mai scăzut, decât alte tipuri de ovăz! Îl poţi consuma în iaurt, în terci sau în smoothie-uri.

De asemenea, dacă ai colesterolul mărit, este bine să incluzi în alimentaţia ta şi alte cereale integrale, fructe şi legume, bogate în fibre: „Îţi recomand să adaugi în cereale diferite fructe, nuci şi seminţe pentru a-i oferi corpului vitaminele, mineralele şi antioxidanţii de care are nevoie.

Citeşte şi: Fructe care reduc nivelul de colesterol. Kiwi are beneficii neştiute pentru sănătate

Citeşte şi: Colesterolul rău nu mai are nicio şansă! Băuturile-minune care topesc grăsimile din sânge

În plus, limitează aportul de carbohidraţi. Poţi asocia cerealele cu o sursă de proteine şi grăsimi sănătoase, cum ar fi: ouăle, iaurtul grecesc, laptele animal sau vegetal şi soia‟, spune Lauren Harris, nutriţionist, pentru „Eatthis‟.

Sursă foto: Shutterstock