Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci hamburgeri. Efectele se produc încă de la prima muşcătură

1 shutterstock 424917007 jpg jpeg

Niciun studiu în domeniu nu a găsit dovezi că hamburgerii sunt alegeri alimentare sănătoase, dar nici că un astfel de sandviş, consumat ocazional, dăunează grav sănătăţii. Totuşi, se cunoaşte felul în care reacţionează organismul când trebuie să descompună, să absoarbă elementele nutritive şi să digere hamurgerul.

Când savurezi un astfel de produs, ultimul lucru la care te gândeşti este că îţi afectează sănătatea, însă dacă ar putea vorbi, colonul s-ar plânge mult şi bine. Ştiinţa, cunoscută pentru faptul că ruinează toate lucrurile frumoase, că ne arată partea necurată din tot ce pare inofensiv, a scos la iveală că hamburgerii nu trebuie priviţi cu ochi buni. Produsele de tip fast-food au un impact uriaş asupra corpului – şi nu într-un mod benefic. Studiile ample în acest sens sugerează că dimensiunile porţiilor, aportul de calorii, grăsimile şi sodiul din conţinut cresc riscul de probleme serioase de sănătate.

De exemplu, un hamburger simplu are peste 500 de calorii, 25 de grame de grăsimi (aproape jumătate din cele saturate, reprezentând mai mult de jumătate din aportul zilnic recomandat, plus unele grăsimi trans), 40 de grame de carbohidraţi, 10 grame de zahăr şi 1.000 de miligrame de sodiu. Cu aşa caracteristici, nu e de mirare că nutriţioniştii evită să îl adauge în meniul zilnic.

Ce se întâmplă în corp, chiar după prima muşcătură

Când hamburgerul intră în corp şi, practic, intră în contact cu fluxul sangvin, cam în aproximativ 15 minute de la prima muşcătură, experimentezi o creştere importantă a glucozei în sânge, pe măsură ce organismul transformă toate acele calorii în energie. Acest lucru declanşează eliberarea de insulină, uneori, prea multă insulină, ceea ce te face să simţi din nou foame, în scurtă vreme. Repetarea primei acţiuni poate duce la rezistenţă la insulină, un precursor al diabetului. Cercetătorii atribuie acest lucru stresului oxidativ asupra celulelor, care apare din cauza exceselor alimentare frecvente.

Toate acele grăsimi saturate au, de asemenea, un efect destul de rapid în corp – studiile în domeniu au evidenţiat că grăsimile saturate afectează arterele, se depun pe ele şi nu le permit să se dilate la capacitate maximă. Acesta este primul pas către ateroscleroză, restricţia fluxului sangvin care poate duce la boli cardiace.

@shutterstock



Recente

shutterstock 1212654949 jpg
Test  Alege culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1897930903 jpg
shutterstock 1911831463 jpg
shutterstock 2022891497 jpg
shutterstock 1849643608 jpg
Semnificatia apei sfintite Boboteaza  Sursa foto shutterstock 2241996461 jpg
shutterstock 1928149961 jpg
shutterstock 135964370 jpg
sfantul vasile jpg
shutterstock 1858577959 jpg
Cum sa gestionezi conflictele la mesele de sarbatori  Sursa foto shutterstock 2550958013 jpg
shutterstock 2231841503 jpg
shutterstock 2418228611 jpg
ametist jpg
clickpentrufemei ro   Aliatul tău pentru reducerea stresului oxidativ jpg
Simptomele dependentei de retelele sociale  Sursa foto Pixabay girl 5717067 1280 jpg
Cum influențează pachetul de beneficii deciziile angajaților de a se alătura unei companii jpg
KEVIN MAMA jpg
bookzone 245676 png
Importanța ținutelor medicale pentru profesioniștii din domeniul sănătății (1) jpg