Ce uleiuri esenţiale te ajută să slăbeşti şi cu ce proprietăţi puternice câştigă lupta cu grăsimea

1 shutterstock 176773706 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că uleiurile esenţiale aduc beneficii stării de spirit. Unele energizează, altele îmbunătăţesc somnul. Sunt uleiuri care pot descongestiona nasul înfundat şi diminua simptomele răcelilor, dar sunt şi uleiuri care previn şi tratează afecţiunile digestive, alergiile sau cele care întăresc sistemul imunitar. Dintre cele mai căutate sunt uleiurile esenţiale care grăbesc pierderea în greutate.

Există unele dovezi ştiinţifice care sugerează că, atunci când aceste uleiuri foarte concentrate sunt inhalate, difuzate sau care intra în contact cu unele părţi-cheie ale corpului, pot ajuta la reducerea poftei de mâncare, la arderea grăsimilor, la creşterea energiei şi, deci, la pierderea în greutate. Dacă adopţi o dietă sănătoasă şi faci mişcare în mod regulat, aceste uleiuri pot grăbi succesul unui plan de slăbit realist. Cum te ajută, ce principii active au şi de ce este bine să ai la-ndemână ulei esenţial de lămâie, de lavandă, de busuioc, de grepfrut, de ghimbir.

Uleiul esenţial de lămâie

Aşa cum apa plată cu lămâie te poate ajuta să pierzi în greutate, uleiul esenţial de lămâie poate fi o soluţie pentru atunci când simţi că ai o problemă cu kilogramele în plus. „Uleiul esenţial de lămâie favorizează detoxificarea, ajutând la eliminarea toxinelor, care se acumulează în interiorul corpului‟, explică medicul nutriţionist Josh Ax, de la DrAxe.com. „Detoxificarea întinereşte trupul, creşte nivelul de energie, îmbunătăţeşte digestia grăsimilor şi, în plus, susţine drenajul limfatic‟, adaugă specialistul. Pentru a profita de aceste beneficii, difuzează cinci picături de ulei de lămâie în apa din umidificator şi repetă acţiunea zi de zi, până când kilogramele nedorite dispar.

Uleiul esenţial de lavandă

Când suntem stresaţi, avem tendinţa să consumăm alimentele preferate care ne aduc confort, dar care ne şi îngraşă, pentru că sunt adesea bogat calorice. În acest caz, utilizarea uleiului de lavandă poate fi de mare ajutor, ca să scapi de stres sau să diminuezi tensiunea şi să ai un somn odihnitor, fără să adormi cu gândul la mâncare. „Când adulmecăm arome delicioase, salivăm instant şi dorim să satisfacem aceste pofte – aşa că inhalarea uleiurilor esenţiale precum este cel de lavandă relaxează şi calmează poftele‟, explică expertul în parfumuri Sue Phillips, preşedintele Scenterprises LTD din New York City. Aplică două până la trei picături de ulei pe tâmple, la încheieturi şi pe partea din spate a gâtului, înainte de culcare, şi efectul benefic va apărea în câteva clipe.

Uleiul esenţial de grapefrut

Dieta cu grapefrut a avut un succes răsunător în urmă cu câţiva ani şi nu e de mirare. Grapefrutul şi uleiul esenţial de grepfrut deţin proprietăţi care favorizează arderea grăsimilor. „Uleiul de grapefrut conţine compuşi puternici, care susţin metabolismul şi curăţă glandele limfatice, permiţându-le să transporte substanţe nutritive în ţesuturi‟, susţine nutriţionistul Josh Ax. Pentru pierderea în greutate, masează-te zilnic cu ulei pe burtă. După un timp, vei observa că se reduce grăsimea din zona abdomenului şi circumferinţa taliei.

Uleiul esenţial de busuioc

Unele cercetări sugerează că uleiul de busuioc poate ajuta la diminuarea stresului şi a anxietăţii. „Când produci prea mult cortizol, hormonului stresului, te expui creşterii în greutate şi la o serie de alte efecte adverse asupra sănătăţii‟, spune Ax. Folosirea uleiului de busuioc ajută la ameliorarea stresului emoţional şi a anxietăţii, doi factori care pot contribui la creşterea în greutate şi la dificultatea de a pierde în greutate. Se recomandă adăugarea uneia sau a două picături de ulei într-o ceaşcă de apă caldă şi consumul unei ceşti pe zi, cel puţin două săptămâni.

Uleiul esenţial de gimbir

În topul listei cu uleiuri esenţiale eficiente în pierderea în greutate este uleiul de ghimbir, care susţine digestia, reduce inflamaţia şi alungă pofta de ceva dulce. Acesta este unul dintre motivele pentru care unele restaurante oferă bomboane cu ghimbir clienţilor. În plus, ghimbirul este un tratament uzual, care ajută în caz de greaţă. „Uleiul de ghimbir serveşte şi ca agent termogen, ceea ce înseamnă că poate ajuta la arderea grăsimilor şi la stimularea metabolismului‟, completează Josh Ax. Adaugă două picături de ulei de ghimbir la o ceaşcă de apă caldă şi bea conţinutul cu înghiţituri mici, pentru un efect rapid de reducere a apetitului.

@shutterstock



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg