Cea mai bună metodă să previi îngrăşarea şi să slăbeşti la menopauză. Trebuie s-o testezi!

1 79972 original jpg jpeg

Fluctuaţiile hormonale care au loc în etapa menopauzei de la vârsta mijlocie duc adesea la îngrăşare, mai ales în jurul taliei. Aceasta poate fi preîntâmpinată.

Începutul menopauzei nu reprezintă doar momentul în care menstruaţia încetează, ci şi schimbări corporale care încep să se ivească încă din anii care preced declanşarea unei serii de simptome specifice acestei etape, inclusiv luarea în greutate. În timpul tranziţiei către menopauză (perimenopauză), se modifică producţia de hormoni feminini, estrogen şi progesteron, ceea ce duce la o redistribuire a grăsimii abdominale. Creşterea în greutate şi îngroşarea taliei sunt neplăceri obişnuite în această perioadă. De vină pentru acestea este chiar îmbătrânirea care reduce capacitatea corpulului de ardere a caloriilor şi scade nivelul de hormon estrogen. Fluctuaţiile hormonale au consecinţe şi asupra sănătăţii oaselor şi inimii. Prin urmare, ţinta unei femei ajunsă în această etapă nu ar trebui să fie numai slăbitul printr-o dietă potrivită, ci şi sănătatea. O metodă pe care trebuie s-o pui în aplicare constă într-o dietă specială pentru menopauză care te va ajuta să gestionezi toate problemele care vin odată cu schimbările vârstei.

În ce constă dieta pentru slăbit la menopauză?

Nutriţionista Ward a spus că dieta ei pentru menopauză este o combinaţie între dietele mediteraneană şi DASH. Încurajează consumul de cantităţi mai mari de fructe şi legume în stare proaspătă, cereale integrale, nuci, seminţe şi alte alimente hrănitoare pentru a ajuta femeile să se simtă bine. Aceste diete au fost studiate pe larg şi constatările sugerează că ambele contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii, scad riscul de diabet de tip 2 şi hipertensiune.

Un model de alimentaţie în stil mediteranean scade greutatea corporală, iar femeile vor avea mai puţine simptome asociate menopauzei. Aceste schimbări de dietă previn bolile de inimă, diabetul, dar şi cancerul şi îmbunătăţesc dispoziţia femeilor, la menopauză.

Nu există o dietă unică pentru menopauză, după cum a indicat nutriţionistul Elizabeth Ward, care este şi co-autorul cărţii „The Menopause Diet Plan”. Experta americană a subliniat că planul de dietă pentru menopauză din cartea ei a rezultat din decenii de lucru cu femei şi experienţe personale. A obţinut un plan alimentar care funcţionează bine atât înainte, cât şi după instalarea menopauzei. Principiile de bază sunt următoarele:

Mănâncă după cum îţi indică ceasului tău corporal

Femeile sunt guvernate de ritmurile naturale ale corpului care le afectează sănătatea. Programul de masă este unul dintre cele mai importante principii ale dietei pentru menopauză, pentru că orele la care corpul este obişnuit să primească hrana are legătură cu reglarea nivelului de glucoză, controlul greutăţii, prevenirea insomniei.

Alege mai multe alimente vegetale

Un plan alimentar echilibrat, bogat în fructe, legume, plante aduce un plus de fibre, vitamine, minerale şi fitonutrienţi, susţine o sănătate bună a femeilor trecute de 45 de ani.

Află care ar trebui să fie aportul tău caloric zilnic

Încercările şi eşuările de a slăbi sunt o parte inevitabilă a procesului de controlarea a greutăţii. Femeile de peste 40 de ani trebuie să ajusteze aportul alimentar pentru a evita îngrăşarea la menopauză. Toată lumea are o limită zilnică de calorii. O dietă bazată pe vegetale poate să nu fie suficientă dacă nu eşti conştient de limitele tale.

Prin urmare, va fi nevoie să incluzi în dietă mai multe alimente precum fructele de mare, fructele în general, legumele, produsele lactate, ouăle, carnea de pasăre, leguminoasele, cerealele integrale, nucile, peştele.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg