Cea mai bun─â metod─â s─â previi ├«ngr─â┼čarea ┼či s─â sl─âbe┼čti la menopauz─â. Trebuie s-o testezi!

1 79972 original jpg jpeg

Fluctua┼úiile hormonale care au loc ├«n etapa menopauzei de la v├órsta mijlocie duc adesea la ├«ngr─â┼čare, mai ales ├«n jurul taliei. Aceasta poate fi pre├«nt├ómpinat─â.

├Änceputul menopauzei nu reprezint─â doar momentul ├«n care menstrua┼úia ├«nceteaz─â, ci ┼či schimb─âri corporale care ├«ncep s─â se iveasc─â ├«nc─â din anii care preced declan┼čarea unei serii de simptome specifice acestei etape, inclusiv luarea ├«n greutate. ├Än timpul tranzi┼úiei c─âtre menopauz─â (perimenopauz─â), se modific─â produc┼úia de hormoni feminini, estrogen ┼či progesteron, ceea ce duce la o redistribuire a gr─âsimii abdominale. Cre┼čterea ├«n greutate ┼či ├«ngro┼čarea taliei sunt nepl─âceri obi┼čnuite ├«n aceast─â perioad─â. De vin─â pentru acestea este chiar ├«mb─âtr├ónirea care reduce capacitatea corpulului de ardere a caloriilor ┼či scade nivelul de hormon estrogen. Fluctua┼úiile hormonale au consecin┼úe ┼či asupra s─ân─ât─â┼úii oaselor ┼či inimii. Prin urmare, ┼úinta unei femei ajuns─â ├«n aceast─â etap─â nu ar trebui s─â fie numai sl─âbitul printr-o diet─â potrivit─â, ci ┼či s─ân─âtatea. O metod─â pe care trebuie s-o pui ├«n aplicare const─â ├«ntr-o diet─â special─â pentru menopauz─â care te va ajuta s─â gestionezi toate problemele care vin odat─â cu schimb─ârile v├órstei.

În ce constă dieta pentru slăbit la menopauză?

Nutri┼úionista Ward a spus c─â dieta ei pentru menopauz─â este o combina┼úie ├«ntre dietele mediteranean─â ┼či DASH. ├Äncurajeaz─â consumul de cantit─â┼úi mai mari de fructe ┼či legume ├«n stare proasp─ât─â, cereale integrale, nuci, semin┼úe ┼či alte alimente hr─ânitoare pentru a ajuta femeile s─â se simt─â bine. Aceste diete au fost studiate pe larg ┼či constat─ârile sugereaz─â c─â ambele contribuie la ├«mbun─ât─â┼úirea s─ân─ât─â┼úii, scad riscul de diabet de tip 2 ┼či hipertensiune.

Un model de alimenta┼úie ├«n stil mediteranean scade greutatea corporal─â, iar femeile vor avea mai pu┼úine simptome asociate menopauzei. Aceste schimb─âri de diet─â previn bolile de inim─â, diabetul, dar ┼či cancerul ┼či ├«mbun─ât─â┼úesc dispozi┼úia femeilor, la menopauz─â.

Nu exist─â o diet─â unic─â pentru menopauz─â, dup─â cum a indicat nutri┼úionistul Elizabeth Ward, care este ┼či co-autorul c─âr┼úii ÔÇ×The Menopause Diet PlanÔÇŁ. Experta american─â a subliniat c─â planul de diet─â pentru menopauz─â din cartea ei a rezultat din decenii de lucru cu femei ┼či experien┼úe personale. A ob┼úinut un plan alimentar care func┼úioneaz─â bine at├ót ├«nainte, c├ót ┼či dup─â instalarea menopauzei. Principiile de baz─â sunt urm─âtoarele:

Mănâncă după cum îţi indică ceasului tău corporal

Femeile sunt guvernate de ritmurile naturale ale corpului care le afecteaz─â s─ân─âtatea. Programul de mas─â este unul dintre cele mai importante principii ale dietei pentru menopauz─â, pentru c─â orele la care corpul este obi┼čnuit s─â primeasc─â hrana are leg─âtur─â cu reglarea nivelului de glucoz─â, controlul greut─â┼úii, prevenirea insomniei.

Alege mai multe alimente vegetale

Un plan alimentar echilibrat, bogat ├«n fructe, legume, plante aduce un plus de fibre, vitamine, minerale ┼či fitonutrien┼úi, sus┼úine o s─ân─âtate bun─â a femeilor trecute de 45 de ani.

Afl─â care ar trebui s─â fie aportul t─âu caloric zilnic

├Äncerc─ârile ┼či e┼ču─ârile de a sl─âbi sunt o parte inevitabil─â a procesului de controlarea a greut─â┼úii. Femeile de peste 40 de ani trebuie s─â ajusteze aportul alimentar pentru a evita ├«ngr─â┼čarea la menopauz─â. Toat─â lumea are o limit─â zilnic─â de calorii. O diet─â bazat─â pe vegetale poate s─â nu fie suficient─â dac─â nu e┼čti con┼čtient de limitele tale.

Prin urmare, va fi nevoie s─â incluzi ├«n diet─â mai multe alimente precum fructele de mare, fructele ├«n general, legumele, produsele lactate, ou─âle, carnea de pas─âre, leguminoasele, cerealele integrale, nucile, pe┼čtele.Recente

refuz   nu   shutterstock 2124337634 jpg
Tik Tok jpg
Sfintii Petru si Pavel shutterstock 1852640023 jpg
femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg
DSC 0243 jpg
Cum po┼úi avea un p─âr bogat ┼či s─ân─âtos, chiar dac─â ├«l coafezi zilnic jpeg
Parinti imaturi  jpg
inghetata foto shutterstock
gandac de bucatarie shutterstock 1102601966 jpg
sport jpg
pasta de dinti   shutterstock 1294381117 jpg
shutterstock 1358046383 jpg
Carne jpg
carton 1 png
Baterie descarcata jpg
Tigare electronica jpg
Narcisism jpg
Rusalii shutterstock 2151194551 jpg
Intalnire jpg
muzica casti shutterstock