Ceai de ghimbir şi lămâie. Cum te ajută să scapi de celulită

ceai de ghimbir şi lămâie jpeg

În timp ce ghimbirul este un termogen natural (are efect de încălzire), care accelerează arderea grăsimilor, lămâia are efect detoxifiant şi stimulează eliminarea toxinelor din organism. În plus faţă de aceste beneficii, e bine să consumi ceai de ghimbir şi lămâie deoarece el previne celulita şi inflamaţia din corp.

„Ceaiul de ghimbir şi suc de lămâie înseamnă mai multă aromă într-un amestec bogat în vitamina C, calorii puţine şi mulţi antioxidanţi”, explică nutriţionistul Paula dos Santos Ribeiro, care indică consumul băuturii persoanelor care vor să slăbească.

Singura recomandare este să nu se exagereze cu ghimbirul. Consumat în exces poate avea efecte negative.

Ceai de ghimbir şi lămâie - Beneficiile pe care le are acesta:

Ghimbirul

Cu putere antiinflamatorie, ghimbirul este faimosul secret care estompează celulita, deoarece problema provine din inflamarea celulelor şi acestea sunt combătute de ghimbir. Caracteristica sa termogenică stimulează funcţia metabolismului şi astfel creşte numărul de calorii arse.

Lămâia

Printre principalele beneficii ale sucului de lămâie se numără eliminarea grăsimii corporale. Lămâia are foarte puţine calorii şi o concentraţie mare de vitamina C – o substanţă nutritivă care are efect antioxidant şi de detoxifiere în organism, eliminând toxinele care îngreunează pierderea în greutate. Este, de asemenea, un aliat important în lupta împotriva balonării, precum şi întărirea sistemului imunitar şi prevenirea răcelii şi a gripei.

Cum se consumă ghimbirul şi lămâia:

Potrivit nutriţionistului Paula dos Santos Ribeiro, există trei modalităţi simple de a consuma ghimbirul cu lămâie: ceai, suc şi dressing în salată. Această măsură este contraindicată pentru femeile gravide şi persoanele care suferă de gastrită, reflux sau hipertensiune arterială. Toţi cei implicaţi în aceste grupuri ar trebui să consulte un medic înainte de a include în dietă aceste ingrediente.

Ceai de ghimbir şi lămâie

Ca să prepari ceai de ghimbir şi lămâie, pune într-un ibric la fiert apa echivalentă cu o ceaşcă de ceai. Adaugă în apa fierbinte o felie de ghimbir, foarte subţire. Acoperă vasul cu o farfurie ca să facă infuzie, lăsându-l să stea aşa în jur de 5 minute. Strecoară ceaiul, apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie (proaspăt stors). E recomandat ca acest ceai de ghimbir şi lămâie să fie băut de dimineaţă.

Suc de lămâie cu ghimbir

Stoarce o lămâie, apoi pune sucul obţinut într-un pahar cu 100 de ml de apă. Adaugă o linguriţă de ghimbir ras.

Sfat de la expert: Nutriţionistul Paula sugerează adăugarea de frunze de varză în amestec pentru a creşte efectul de detoxifiere al băuturii, adăugându-le pe toate în blender. Se prepară şi se bea dimineaţa.

Dressing în salată

Adaugă în salata de legume o lingură de ghimbir ras şi două-trei linguri de suc de lămâie.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg