Ceaiul de ghimbir. Cum te ajută să dai jos kilogramele în plus

1 72122 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că dă gust mâncărurilor, ghimbirul are numeroase virtuţii terapeutice. Datorită proprietăţilor sale benefice asupra organismului, ghimbirul a devenit astăzi unul dintre cele mai cunoscute şi folosite mirodeii. Iar ceaiul de ghimbir te ajută să slăbeşti.

Ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte digestia

Prin stimularea pancreasului,ghimbirul creşte producţia de enzime digestive,care au rolul de a a îmbunătţi digestia şi de a inhiba efectele secundare legate de proasta absorţie a alimentelor. De asemenea,ghimbirul reduce inflamaţiile intestinale,combate constipaţia,diareea şi previne depozitarea colesterolului rău în ficat.

Ceaiul de ghimbir reduce durerile

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice şi antiinflamatorii,motiv pentru care este un bun remediu natural împotriva artritei,osteoartritei şi a durerilor dentare. De asemena,ghimbirul este considerat a fi mai bun chiar şi decât aspirina,din două motive:poate fi adiministrat în doze mai mici şi nu are efecte secundare.

Combate stările de greaţă şi vomă

Este dovedit faptul că persoanele care consumă pudră de ghimbir îşi reduc semnificativ riscul de a avea stări de greaţă sau vomă,indiferent de natura lor. În cazul în care simptomele apar din cauza unei alimentaţii nefaste,se recomandă consumul de ghimbir imediat.

Ceaiul de ghimbir arde caloriile

Deşi ceaiul de ghimbir nu are un gust tocmai plăcut, consumul regulat contribuie la arderea grăsimilor. Însă,este de la sine înţeles că pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de puţin efort,şi anume trebuie să se renunţe la alimentele bogate în calorii şi să se opteze pentru un program de exerciţii fizice.

Bea 2-3 ceşti de ceai pe zi

Ca să prepari ceaiul de ghimbir ai nevoie de rădăcină de ghimbir care se adaugă în apa,se pune la fiert şi se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Pentru efecte vizibile se recomandă consumul a 2-3 ceşti de ceai pe zi.  Însă,în cazul persoanelor cu probleme de sănătate este indicat consultul unui medic de specialitate. Acesta va stabili dacă se poate opta pentru o cură cu ghimbir sau nu.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg