Cele mai bune alimente pentru slăbit

1 71146 original jpg jpeg

Compuşii chimici din compoziţia anumitor alimente au numeroase beneficii asupra organismului. Antioxidanţii, antocianinele şi salicilina sunt câteva dintre aceste substanţe chimice care reduc inflamaţiile.

Mai mult,scad riscul de a suferi de anumite tipuri de cancer şi,mai nou,ajută organismul să ardă mai repede depozitele de grăsime. Iată despre ce alimente este vorba!

Fasolea neagră nu conţine grăsimi saturate

O ceaşcă de fasole neagră conţine 15 grame de proteine,motiv pentru care poate înlocui cu success alimentele grase care oferă un conţinut ridicat de proteine. Un motiv în plus pentru care este bine să consumi fasole neagră constă în faptul că nu conţine grăsimi saturate,ca alte alimente de consum larg.

Fulgii de ovăz intensifică metabolismul

Ştii de ce este bine să consumi fulgi de ovăz la micul dejun? Datorită conţinutului ridicat de fibre,fulgii de ovăz duc repede la apariţia senzaţiei de saţietate,menţinând-o pentru câteva ore bune. De asemenea,fulgii de ovăz au un uşor efect laxativ şi intensifică metabolismul,grăbind procesul de ardere a depozitelor de grăsime.

Avocado menţine senzaţia de saţietate

Multe persoane se feresc de consumul de grăsimi,însă există anumite grăsimi,precum cele mononesaturate,care au beneficii asupra organismului. Acidul oleic este un compus ce se găseşte în compoziţia grăsimilor mononesaturate,care menţine senzaţia de foame în limite normale. Aşadar,consumul de avocado este indicat într-o dietă,mai ales că acesta conţine şi proteine şi fibre,necesare pentru buna funcţionare a organismului.

Somonul,bogat în proteine slabe

Înlocuieşte carnea roşie cu somon şi vei vedea diferenţa în scurt timp. Somonul este bogat în proteine slabe care îţi satisfac pofta de mâncare,fără a consuma grăsimi care nu sunt necesare organismului. Într-un studiu se arată că persoanele care au optat pentru o dietă bogată în somon au slăbit 4 kilograme,spre deosebire de cei care au optat pentru dietele sărace în grăsimi şi au acumulat,de fapt,2 kilograme.

Broccoli este sărac în calorii

Fibrele ce se găsesc în broccoli au un rol important în procesul de slăbire. În timp ce acumulezi doar 30 de calorii,te vei simţi sătulă pentru mult timp,ceea ce te va ajuta să consumi,în timpul unei zile. mai puţine calorii per total.