Cum îţi revii după ce ţi-ai pierdut jobul

1 75177 original jpg jpeg

Cu toţii trecem prin această experienţă neplăcută măcar o dată în viaţă. Însă, pierderea unui job nu este un capăt de lume. Iată ce trebuie să faci înainte de a-ţi găsi un alt serviciu!

Acordă-ţi timp

Nu este uşor să rămâi fără slujbă, indiferent dacă firma la care lucrai s-a închis sau ai fost concediată. La început vei fi supărată şi îngrijorată,dar dacă ai un confort financiar pentru o perioadă de timp,nu te grăbi să te angajezi din nou. Este indicat să-ţi acorzi timp pentru a te obişnui cu situaţia,aşa că relaxează-te câteva săptămâni şi implică-te în activităţi pe care înainte nu aveai timp să le faci. Asta îţi va reîncărca bateriile şi te vei simţi pregătită să începi căutarea unui nou loc de muncă.

Priveşte situaţia ca pe o nouă oportunitate

Când ţi se spune că eşti concediat,e greu să priveşti lucrurile într-un sens pozitiv. Însă,un job pierdut poate reprezenta şi o ocazie unică să faci ceva ce poate ai visat dintotdeauna. De obicei,cei care trec printr-o astfel de experienţă,încep să-şi caute o slujbă în acelaşi domeniu. Însă,dacă nu îţi plăcea ceea ce făceai la fostul loc de muncă,acum e ocazia să activezi într-un domeniu care te pasionează.

Află ceea ce îţi place

Odată ce ai început căutarea unui nou loc de muncă,evaluează-te şi încearcă să afli cum să-ţi pui în valoare abilităţile mai bine decât înainte. Gândeşte-te la atribuţiile pe care le aveai la fostul serviciuşi aminteşte-ţi ce te enerva şi ce te plictisea. Ulterior,pune în balanţă ceea ce nu-ţi placea cu proiectele la care erai priceput şi la care lucrai cu plăcere. Acest exercitiu te va ajuta să îţi dai seama ce îţi place cel mai mult să faci şi cum să-ţi integrezi abilităţile într-un nou rol.

Nu-ţi pierde încrederea în tine

Nu lăsa ca vocea din capul tău să-ţi spună că puteai să faci ceva ca să eviţi situaţia sau că nu vei reuşi să-ţi găseşti un alt job. De obicei persoanele care trec prin pierderea locului de muncă îşi pierd stima de sine,cu atât mai mult dacă au mers la mai multe interviuri şi nu au fost angajaţi nicăieri. Nu-ţi pierde răbdarea şi continuă căutarea!