Cura de slăbit cu leuştean

1 74324 original jpg jpeg

Îl foloseşti des în bucătărie, în prepararea mâncărurilor şi, mai ales, a ciorbelor, dar poate nu ştiai sau nu te-ai gândit niciodată că leuşteanul te ajută să slăbeşti. Vezi ce proprietăţi benefice are şi cum poţi să prepari ceaiul de leuştean.

Leuşteanul,sursă de vitamine

Leuşteanul este o plantă ale căror rădăcini,frunze şi tulpini sunt folosite de mii de ani ca remedii pentru diferite afecţiuni. El conţine complexul B de vitamine,vitamina C şi foarte multe minerale necesare funcţionării organismului.

Remediu naturist

Cel mai adesea,leuşteanul este folosit ca ”terapie de irigare” pentru dureri şi inflamaţii ale tractului urinar,prevenirea formării pietrelor la rinichi şi pentru a creşterea fluxului de urină în caz de infecţii urinare şi retenţie de apă în organism. De asemenea,planta aromată este folosită pentru indigestie,arsuri stomacale,balonare,gaze intestinale,ciclu neregulat,gât inflamat,furunculi,icter,malarie,pleurezie,gută,dureri reumatice,migrene,sau ca expectorant în bolile respiratorii.

Citeşte şi Dieta cu iaurt şi castraveţi slăbeşti 7 kg în 14 zile

Un bun diuretic

Substanţele din leuştean cresc cantitatea de lichid eliminată prin urinare,acţionând ca un diuretic puternic. În plus,leuşteanul scade frecvenţa spasmelor musculare şi ajută în lupta cu infecţiile. Mai mult,leuşteanul conţine uleiuri volatile,acid angelic,răşini şi extracte amărui,care acţionează ca tonic şi diuretic în organismul uman.

Uită de kilogramele în plus cu ceaiul de leuştean

Dacă vrei să slăbeşti cu ceai de leuştean,bea zilnic câteva căni de ceaidintr-o fiertură pe care o prepari dintr-o mână de leuştean uscat la un litru de apă fiartă. Nu uita că trebuie să combini fiertura cu o dietă echilibrată,săracă în calorii şi grăsimi,dar şi cu exerciţii fizice regulate. Efectul detoxifiant al frunzelor de leuştean este puţin cunoscut şi ajută în programele de slăbire complexe,datorită efectelor diuretice şi carminative.

Contraindicaţii

 Persoanele însărcinate sau care au probleme cu ficatul sau rinichii nu trebuie să consume ceai de leuştean fără acordul medicului.

Sursă foto ecovazon.md

Citeşte şi Muştarul scade intensitatea durerilor de cap