Curiozităţi despre orez şi risotto – Cum pot fi gătite?

1 fontenaturis clickpentrufemei jpg jpeg

Orezul este un aliment foarte îndrăgit peste tot în lume şi este cu adevărat uşor de preparat şi foarte comun în multe tipuri de bucătării. Poţi descoperi orez în ţări cu populaţie mare, fiind foarte hrănitor şi uşor de găsit.

Este bine să ştii informaţii importante despre orez şi risotto şi despre modul în care poţi să prepari cele mai gustoase mese pentru tine şi familia ta.

Pentru a-l cumpăra, poţi accesa link-ul următor: https://www.fontenaturis.ro/orez-risotto/.

Iată câteva curiozităţi despre orez şi despre modul în care poţi mânca sau prepara acest aliment:

Orice orez provine din orezul brun

Orezul alb pe care îl cunoşti cu siguranţă, provine din orezul brun, care este, de fapt, orezul netrecut printr-un proces de decorticare. Astfel, orezul alb este un bob care a trecut prin diverse tipuri de proceduri. Orezul alb este plin de fier şi de calciu, care apar ulterior proceselor. Cel brun conţine, mai mult decât cel alb, fibre, carbohidraţi şi grăsime sănătoasă. Astfel, poţi consuma orezul integral sau orice tip de orez doreşti, pentru a putea avea mese bogate în nutrienţi şi pentru un gust desăvârşit.

Orezul poate să fie gătit în multiple feluri, ca fiind garnitură sau fel principal de mâncare

Orezul este unul dintre cele mai apreciate alimente consumate în întreaga lume. El este cultivat aproape pe tot globul. Singurul continent în care nu este cultivat este Antarctica. Orezul este simplu de adaptat şi reuşeşte să fie crescut uşor, folosind cantităţi mari de apă. El este gătit pentru felurile principale de mâncare, ca garnitură pentru mâncare simplă sau cu sosuri, precum şi în diverse combinaţii de desert.

În România, se foloseşte în mâncarea obişnuită de tip orez la cuptor cu carne sau legume, precum şi în desert, cum ar fi orezul cu lapte. Acesta din urmă poate să fie îndulcit cu miere sau zahăr, precum şi consumat alături de dulceaţă. Poţi folosi şi orez prefiert pentru anumite tipuri de preparate speciale sau pentru a grăbi procesul de producţie în restaurante.

Risotto este un fel de mâncare italienesc care conţine orez

Dacă vrei să te bucuri de un fel de mâncare foarte gustos, poţi încerca să găteşti risotto. Acest fel de mâncare specific italian este foarte popular şi este considerat a fi mai dificil de realizat datorită micilor secrete pe care le cunosc doar artiştii bucătari italieni.  Poţi încerca risotto cu legume şi cu gustul nelipsit de vin. Vinul este, de fapt, unul dintre secretele bine păstrate ale acestui fel de mâncare, orez risotto.

Te poţi bucura de o mâncare delicioasă atunci când mergi la un restaurant care serveşte acest fel de preparat. Dar, poţi încerca să îl găteşti şi acasă, folosind reţetele vechi. Consistenţa unui orez risotto este una cremoasă. El se găteşte cu sos de roşii şi cu diverse tipuri de sos provenit din amestec de ingrediente delicioase. Se poate prepara cu fructe de mare, cu peşte sau cu legume, precum şi cu multe tipuri de carne.

Poţi descoperi în Cartea Recordurilor o înregistrare despre cel mai mare bol de orez din lume

Cel mai mare bol înregistrat de orez a cântărit 3150 de kg şi a fost produs de Federaţia Culinară din Turcia. China a încercat să depăşească acest record, însă specialiştii de la Guiness World Record au decis că orezul nu era bun pentru consumul uman. Din această cauză, nu au reuşit să depăşească acest record existent.

Orezul sălbatic este, de fapt, altceva decât orez

Orezul numit Zizania este un alt gen de plantă şi nu este considerat orez. El conţine mult calciu, fier, vitamine, etc. Este mai complex decât orezul negru sau orezul brun.

Orezul produce serotonină

Orezul produce în corp cantităţi destul de mari de serotonină şi de aceea este apreciat peste tot în lume pentru modul în care te face să te simţi. Orezul poate să îţi dea o stare de bine.