De ce este bine să bei mai des ceai de scorţişoară. Promovează inclusiv pierderea în greutate

1 ceai de scortisoara jpg jpeg

Una dintre cele mai reprezentative arome ale sărbătorilor de iarnă este cea de scorţişoară. Dacă şi tu adori acest condiment, ia în considerare să îl consumi şi sub formă ce ceai, care este, cu adevărat, benefic pentru sănătate.

Pentru a prepara ceaiul, fierbe un beţişor de scorţişoară în 250 ml de apă, timp de 5-10 minute. Strecoară, apoi consumă băutura caldă. Pentru un plus de aromă, poţi adăuga 1 linguriţă de miere şi zeamă de lămâie sau mentă. Băutura rezultată este plină de antioxidanţi şi de alţi compuşi, care pot fi benefici pentru sănătate, inclusiv pentru pentru pierderea în greutate. Iată ce beneficii aduce!

Te ajută să pierzi în greutate. Ceaiul de scorţişoară este adesea promovat pentru pierderea în greutate, iar mai multe studii au legat aportul de scorţişoară cu pierderea grăsimii şi cu reducerea circumferinţei taliei. De asemenea, s-a demonstrat că scorţişoara îmbunătăţeşete digestia. 

Combate durerile menstruale. Această băutură poate ajuta ca durerile din timpul sindromului premenstrual (PMS) să fie mai suportabile. În cadrul unui studiu, femeile din grupul care a primit scorţişoară în primele 3 zile ale ciclului menstrual au experimentat semnificativ mai puţine dureri menstruale, decât cele care au primit o substanţă placebo. Există, de asemenea, dovezi că scorţişoara poate reduce sângerarea menstruală şi greţurile, care pot să apară în timpul menstruaţiei.

Pentru o piele tânără. Studiile arată că scorţişoara poate promova formarea de colagen şi poate creşte elasticitatea pielii. De asemenea, scorţişoara hidratează tenul, lucru care contribuie la aspectul tânăr al pielii. De asemenea, cercetările arată că extractele de scorţişoară pot lupta împotriva bacteriilor care provoacă acnee.

Contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Acest condiment poate influenţa scăderea nivelului de zahăr din sânge şi din ţesuturi, arată healthline. De asemenea, scorţişoara poate să încetinească descompunerea carbohidraţilor din intestin, prevenind creşterea nivelului de zahăr din sânge, după mese.

Pentru sănătatea creierului. Scorţişoara face parte din categoria alimentelor care pot proteja celulele creierului de boala Alzheimer. De asemenea, acest condiment contribuie la îmbunătăţirea funcţiei motrice a celor cu boala Parkinson.

Sursă foto: Shutterstock